Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odali priznanje

I Obama čestitao Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz američkog veleposlanstva u Zagrebu stižu čestitke Baracka Obame i Johna Kerryja.

Američki predsjednik Barack Obama i državni tajnik John Kerry čestitali su u ponedjeljak Hrvatskoj na ulasku u EU, priopćilo je američko veleposlanstvo u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz Moskve 'Apsolutno smo zainteresirani za normalizaciju tih odnosa, ali nismo ih mi uništili' Slika nije dostupna U Siriji SAD razmatra vojne opcije protiv Islamske države

'U ime predsjednika Obame i svoje osobno narodu Republike Hrvatske šaljem najbolje želje' povodom ulaska u EU, poručio je Kerry u priopćenju. 'Danas je prilika da se oda priznanje Hrvatskoj i mnogim postignućima njezinih građana', kazao je.

>> Zona slobodne trgovine između SAD-a i EU: Otvorit će se 2 milijuna radnih mjesta!

'Hrvatska je deset godina uporno radila za članstvo u Europskoj uniji. Znam da taj put nije uvijek bio lak. Odajem priznanje hrvatskoj ustrajnosti i hrabrosti njezinih čelnika i građana jer je Hrvatska izgradila svoju ekonomiju i vladajuće strukture kako bi ispunila standarde EU-a', rekao je Kerry.

Sjedinjene se Države raduju jačanju odnosa 'naših dvaju naroda dok zajedno gradimo budućnost mira i napretka', zaključio je američki državni tajnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene