Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto 64

Bankar zaspao za tipkovnicom pa prebacio više od 200 MILIJUNA EURA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom se službeniku dogodilo ono što niti jedan zaposlenik u banci ne želi da mu se dogodi.

Službenik jedne banke u Frankfurtu zaspao je u trenutku slanja novca s računa na račun i umjesto 64,20 eura greškom prebacio više od 200 milijuna eura, točnije 222,222,222,22 eura, piše BBC.

Iako je greška brzo uočena i ispravljena, za ovu nju je okrivljena i otpuštena 48- godišnja službenica koja je morala kontrolirati rad svojih kolega.

>>
Dokažite ovaj matematički teorem i zaradite MILIJUN DOLARA!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kreativna referentica Godinama potkradala siromašnu općinu, USKOK pokreće istragu: Nevjerojatno smjelim manevrima skinula s računa gotovo milijun kuna Slika nije dostupna bio u bijegu Vrličkom Robinu Hoodu mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke

Otpuštena radnica, koja je u toj banci radila od 1986. godine,  žalila se sudu navodeći da se propust dogodio greškom, a ne namjerno.

Sud u Hessenu je odlučio da se službenica vrati na posao jer je otkaz bio neregularan. Naime, u danu kada se greška dogodila, ona je pregledala više od 800 transakcija pri čemu je za svaku imala vrlo malo vremena.

Incident se se dogodio u travnju prošle godine, a nije poznato o kojoj se banci radi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene