prosvjedi u Banja Luci, arhiva (foto: AFP)
prosvjedi u Banja Luci, arhiva (foto: AFP)

Pripadnici skupine "Pravda za Davida" i u nedjelju su se okupili u Banjoj Luci nastavljajući prkositi policijskoj zabrani a sudionici su poručili kako će s tim nastaviti sve dok se ne razjasne okolnosti smrti mladića Davida Dragičevića.


Stotinjak osoba među kojima je bilo pripadnika različitih generacija okupilo se ponovo pred pravoslavnom sabornom crkvom u Banjoj Luci i tamo su zapalili svijeće te su se pomolili za Davida čija je smrti iz ožujka prošle godine i dalje bez istražnog i pravosudnog epiloga.

Vezani članci Govor oca Davora Dragičevića na prosvjedu za ubijenog mu sina Davida (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Oglasio se Davor Dragičević: "Ne bojim se, na sigurnom sam. Napustio sam BiH da me ne bi likvidirali" Otac Davor Dragičević na prosvjedu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Davor Dragičević prijavljen za "rušenje ustavnog uređenja RS-a", prijeti mu do osam godina zatvora

Na skupu nije bilo Suzane Radanović, Davidove majke koja je i potaknula ovakav vid okupljanja nakon što je policija 30. prosinca prošle godine nasilno rastjerala prosvjedni skup a potom zabranila sva buduća okupljanja skupine "Pravda za Davida".

Radanović je u subotu iz Banje Luke otputovala u inozemstvo zbog privatnih obveza a još uvijek se ne zna gdje je Davor Dragičević, Davidov otac, koji je nestao nakon policijske intervencije 30. prosinca.

Neki od prosvjednika koji su se okupili u nedjelju kazali su novinarima kako će i bez Suzane i Davora nastaviti dolaziti pred sabornu crkvu svake večeri i tako vršiti pritisak na vlasti da otkriju istinu o Davidovoj smrti. (Hina)