Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odvjetnik ne zna gdje je

Raspisana tjeralica za Davorom Dragičevićem, policija će spriječiti daljnja okupljanja

Davor Dragičević (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Dragičević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Davor Dragičević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Policijska uprava Banja Luka priopćila je da je raspisana tjeralica za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe.

Raspisana je tjeralica za osobama D. D., S. M., A. G., S. B., i NJ. T., svi iz Banje Luke, zbog sumnje na počinjena kaznena djela i prekršaje, priopćila je tamošnja policija.

Pročitajte i ovo Davor Dragičević (Foto: Dnevnik.hr) Tuga u Banjoj Luci Davor Dragičević tijekom prosvjeda legao na mjesto na kojem je pronađen njegov sin: "Tu su ga gušili, silovali, tukli, masakrirali" Davor Dragičević (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) "Pravda za Davida" Davidov otac sa zabranjenog prosvjeda poručio: "Ja ću srce svog djeteta vratiti na ovaj trg"

Tamošnji mediji pišu da se traga za Stefanom Blagićem, aktivistom i vođom oporbenog pokreta "Restart Srpska", te aktivistima skupine "Pravda za Davida" Stelom Milanović, Aleksandrom Gluvićem i Njegošom Tomićem.

Policija navodi da će poduzeti sve mjere i radnje u pronalasku navedenih osoba i dokumentiranju počinjenih kaznenih djela i prekršaja.

Zbog sinoćnjih događanja na skupu ''Pravda za Davida'' otkazani su novogodišnji koncerti u Banjoj Luci.

Prethodno je policija priopćila da su sinoć lišili slobode više osoba zbog prekršaja, a postoje sumnje da je bilo i određenih kaznenih djela.

Vikom prekinuli koncert Harisa Džinovića

Iz MUP-a su objasnili da se organizator javnog skupa nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS te se prijavljeni javni skup nije održao u skladu s prijavom, na Trgu Кrajine, u vremenu od 18 do 20 sati, već u pokretu.

 ''Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obveze već je s ostalim sudionicima krenuo u prosvjednu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija učinjeno više prekršaja, a postoje sumnje da su izvršena i određena kaznena djela.
Sudionici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, tako što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa'', priopćio je MUP RS.

Također su izvijestili da policija radi na pronalasku i lišenju slobode i drugih osoba koja su sudjelovala u činjenju prekršaja i kaznenih djela ta zaključili da Davor Dragičević nije uhićen.

Ni odvjetnik ne zna gdje je Davor Dragičević

Davor Dragičević nije se pojavio u javnosti od nedjelje navečer kada ga je policija otjerala s Trga Krajine gdje je želio nastaviti prosvjed.

''Zabrinut sam jer se sa Davorom nisam čuo od jučer ujutro i ne znam gdje se nalazi. Apeliram na sve da fokus vrate na istragu ubojstva Davida Dragičevića i na nadležne da bez odgađanja utvrde odgovornost svih onih koji su svjesno i namjerno blokirali službenu istragu ubojstva”, izjavio je Dargičevićev odvjetnik Ifet Feraget za TV1.

Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, činjenja kaznenih djela, sprječavanja normalnog odvijanja prometa te nepoštivanja Zakona o javnom okupljanju, sva buduća javna okupljanja grupe ''Pravda za Davida'' bit će spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, a sudionici će biti sankcionirani, najavila je banjolučka policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene