Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE RIJEČI

Izetbegović otvorio paljbu po Milanoviću: "Povijest će pamtiti kako je predsjednik RH negirao genocid"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je predsjednik Zoran Milanović danas u Požegi prozvao "Majke Srebrenice" poručivši da se čelnik SDA-a Bakir Izetbegović pred kamerama hvali kako im je on osobno pisao priopćenje, nije dugo trebalo čekati na Izetbegovićev odgovor.

"Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja iz dana u dan vrijeđati BiH i Bošnjake. U novoj medijskoj eskapadi svoju zlobu i neprimjereni rječnik usmjerio je prema žrtvama genocida u Srebrenici, tvrdeći pri tome da im je "priopćenje pisao Bakir Izetbegović", priopćio je čelnik SDA-a te nastavio:

"Priopćenje Udruge "Majke Srebrenice" u kojem su reagirale na Milanovićevo negiranje genocida nisam pisao ja, niti bilo ko iz SDA, ali bih svaku riječ iz tog priopćenja - potpisao", napisao je.

Izetbegović je dodao kako je hrvatski predsjednik svojim javnim istupima i zdravom razumu neobjašnjivom ponašanju odavno prešao sve crvene linije. Smatra kako bi to bio samo osobni problem frustriranog medijskog nasilnika, da nije riječ o predsjedniku RH, države članice EU i NATO-a.

"Njegove svakodnevne uvrede ne mogu donijeti nikome ništa dobro, ali mogu dodatno utjecati na pogoršanje odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda. Uvrede koje je Zoran Milanović uputio majkama iz Srebrenice, kao i podcjenjivanje i pokušaji dehumanizacije Bošnjaka, svrstavaju ga rame uz rame sa negatorima genocida i zagovornicima zločinačkih velikodržavnih projekata", mišljenja je Izetbegović.

"Vrijeđao je obitelji žrtava"

Kazao je i kako Milanović svojim stavovima i uvredama koje svakodnevno izgovara neće promijeniti istinu utvrđenu presudama međunarodnih sudova o genocidu, etničkom čišćenju, koncentracijskim logorima i udruženim zločinačkim poduhvatima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirao i Pupovca Milanović opet napao Majke Srebrenice, udario i na vandale zbog spomenika: "To je kukavički, ciganski!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi sukob predsjednika Majke Srebrenice žestoko uzvratile Milanoviću i poslale mu službeno pismo: "On je fašist koji glumi demokrata"

"Ono što hoće postići jest da će povijest pamtiti kako je predsjednik Republike Hrvatske negirao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i vrijeđao obitelji žrtava. Želimo vjerovati da u politici i općenito društvu u Hrvatskoj i dalje ima dovoljno demokratskog kapaciteta i zdravog razuma, koji će se, ako ga već ne mogu zaustaviti, barem javno i jasno ograditi od Milanovićevih pogubnih stavova. I zbog nas u BiH, ali na prvom mjestu zbog sebe samih", zaključio je Izetbegović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene