Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob s ministarstvom

Autoprijevoznici iz RS prijete blokadom granice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autoprijevoznici iz Republike Srpske zaprijetili su blokadom bosanskohercegovačkih granica ukoliko se ne izmijeni način dodjele dozvola za obavljanje međunarodnog prijevoza roba.

U otvorenome pismu što je dostavljeno državnom premijeru Nikoli Špiriću i resornom ministru prometa i veza Boži Ljubiću te entitetskom premijeru Miloradu Dodiku iz udruženja autoprijevoznika Republike Srpske navode kako će blokirati granicu BIH 5. siječnja, prosvjedujući protiv odluke državnoga ministarstva prometa i veza. Autoprijevoznici tvrde da je ministarstvo poremetilo odnos prema kojemu je do sada dvije trećine prijevoznika koji su mogli obavljati međunarodni prijevoz robe bilo iz Federacije a jedna trećina iz Republike Srpske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BiH: Usvojen zakon Bošnjački zastupnici bojkotirali raspravu o referendumu Slika nije dostupna Položeni vijenci BiH slavi Dan neovisnosti, RS ignorira državni blagdan

Autoprijevoznici tvrde da neće biti u mogućnosti ispuniti ranije utvrđene obveze prema inozemnim partnerima ukoliko ne dođe do izmjena u raspodjeli dozvola koju je 29. prosinca, bez srpskih članova, donijelo povjerenstvo Ministarstva prometa i veza BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene