Automobil se u utorak zaletio u mnoštvo ljudi koji su slavili Novu godinu u Tokiju pri čemu je u tom činu, za koji se sumnja da je teoristički, ozlijeđeno devet osoba, od kojih je jedna bila bez svijesti te je njeno stanje teško.

Galerija


Policijski glasnogovornik je izjavio kako je osumnjičenik, u dobi od 21 godine, pritvoren te je incident opisao kao teroristički čin. Trenutno ga se tereti za pokušaj ubojstva. 

Vezani članci Vozač se automobilom zabio u parkirana vozila u Dubravi VIDEO Pogledajte trenutke užasa: Autom pokosio parkirana vozila, a dvojica prolaznika za dlaku izbjegla tragediju Policija, ilustracija Pa gdje je gledao? Pokušao se uključiti u promet pa pregazio mladića koji je ležao na kolniku

Osumnjičenik se zove Kazuhiro Kusakabe i unatoč tome što je inicijalno policiji rekao kako se radi o terorističkom činu, kasnije je rekao kako je namjerno počeo voziti kroz zakrčenu ulicu kako bi protestirao protiv smrtne kazne te je dao policiji do znanja da se "neće ispričavati za svoje postupke", prenosi CNN.

Incident se dogodio nedugo nakon ponoći po lokalnom vremenu u popularnom turističkom području Harajuku, blizu hrama Meiji, u središtu Tokija.

"Ne mogu vjerovati, ovo mjesto poznajem tako dobro, pa mi je ovo vrlo šokantno", rekao je Tatsuhiro Yaegashi, 27-godišnjik koji radi u tom dijelu grada. 

Sve se dogodilo oko 10 minuta nakon ponoći po lokalnom vremenu. U naletu automobila ozlijeđeni su teenageri, ali i osobe u 50-im godinama života. Jedan je muškarac, student, u kritičnom stanju. (Hina/I.M)