Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 minuta nakon ponoći

Teror u Japanu: Autom pokosio pješake na dočeku nove godine, najmanje devet ozlijeđenih

Automobil koji je napadač vozio (Foto: AFP)
Automobil koji je napadač vozio (Foto: AFP) AFP
Aktualno Galerija Automobil koji je napadač vozio (Foto: AFP) Automobil koji je napadač vozio (Foto: AFP) Foto: AFP Scene s mjesta nesreće (Foto: AFP) Scene s mjesta nesreće (Foto: AFP) Foto: AFP +0 Napad se dogodio nedugo nakon ponoći (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Automobil se u utorak zaletio u mnoštvo ljudi koji su slavili Novu godinu u Tokiju pri čemu je u tom činu, za koji se sumnja da je teoristički, ozlijeđeno devet osoba, od kojih je jedna bila bez svijesti te je njeno stanje teško.

Policijski glasnogovornik je izjavio kako je osumnjičenik, u dobi od 21 godine, pritvoren te je incident opisao kao teroristički čin. Trenutno ga se tereti za pokušaj ubojstva. 

Pročitajte i ovo Ivan Turudić susjedi uznemireni Propucan automobil Ivana Turudića! Javila nam se njegova supruga: ''Ne zovite ga da i vama ne opsuje'' Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Osumnjičenik se zove Kazuhiro Kusakabe i unatoč tome što je inicijalno policiji rekao kako se radi o terorističkom činu, kasnije je rekao kako je namjerno počeo voziti kroz zakrčenu ulicu kako bi protestirao protiv smrtne kazne te je dao policiji do znanja da se "neće ispričavati za svoje postupke", prenosi CNN.

Incident se dogodio nedugo nakon ponoći po lokalnom vremenu u popularnom turističkom području Harajuku, blizu hrama Meiji, u središtu Tokija.

"Ne mogu vjerovati, ovo mjesto poznajem tako dobro, pa mi je ovo vrlo šokantno", rekao je Tatsuhiro Yaegashi, 27-godišnjik koji radi u tom dijelu grada. 

Sve se dogodilo oko 10 minuta nakon ponoći po lokalnom vremenu. U naletu automobila ozlijeđeni su teenageri, ali i osobe u 50-im godinama života. Jedan je muškarac, student, u kritičnom stanju. (Hina/I.M)

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene