Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažirao i prebivalište

Austrijski obavještajci uhitili Hrvata koji je diljem Europe krijumčario oružje

Austrijska policija (Foto: AFP)
Austrijska policija (Foto: AFP) Foto: Afp
Praćeni su mu i telefonski pozivi pa je njegovo uhićenje dovelo do još šest novih, također vezanih uz ilegalnu preprodaju oružja.

Štajerski istražitelji, u suradnji s austrijskom Službom za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma, uhitili su međunarodnog krijumčara oružjem iz Hrvatske, objavila je austrijska policija u ponedjeljak, prenosi agencija APA.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Kod muškarca (61) su prilikom uhićenja pronađeni pištolji, automatske puške, sačmarice i drugo vatreno oružje, a prije nego su ga razotkrili agenti su od njega nabavili pištolj, dvije strojnice, dvije sačmarice i dvije poluautomatske puške. Osim što je ilegalno preprodavao oružje, uhićeni Hrvat dobio je i prijavu zbog lažnog prebivališta u Austriji.

Praćeni su mu i telefonski pozivi pa je njegovo uhićenje dovelo do još šest novih, također vezanih uz ilegalnu preprodaju oružja. Kod jednog od uhićenih je pronađena i veća količina memorabilija iz razdoblja nacionalsocijalizma.

Predmetom istrage bio je i 38-godišnjak iz Gornje Austrije koji je od 61-godišnjaka kupovao oružje i municiju. Sve pronađeno oružje je zaplijenjeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene