Austrijska policija (Foto: AFP)
Austrijska policija (Foto: AFP) Foto: Afp

Praćeni su mu i telefonski pozivi pa je njegovo uhićenje dovelo do još šest novih, također vezanih uz ilegalnu preprodaju oružja.


Štajerski istražitelji, u suradnji s austrijskom Službom za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma, uhitili su međunarodnog krijumčara oružjem iz Hrvatske, objavila je austrijska policija u ponedjeljak, prenosi agencija APA.

Vezani članci Ilustracija U lavini u austrijskom gorju poginulo pet ljudi: "Najvjerojatnije je riječ o skupini sportaša" Slika nije dostupna Pucali mu u gume: Potjera za hrvatskim državljaninom (64) na ulicama Novog Sada

Kod muškarca (61) su prilikom uhićenja pronađeni pištolji, automatske puške, sačmarice i drugo vatreno oružje, a prije nego su ga razotkrili agenti su od njega nabavili pištolj, dvije strojnice, dvije sačmarice i dvije poluautomatske puške. Osim što je ilegalno preprodavao oružje, uhićeni Hrvat dobio je i prijavu zbog lažnog prebivališta u Austriji.

Praćeni su mu i telefonski pozivi pa je njegovo uhićenje dovelo do još šest novih, također vezanih uz ilegalnu preprodaju oružja. Kod jednog od uhićenih je pronađena i veća količina memorabilija iz razdoblja nacionalsocijalizma.

Predmetom istrage bio je i 38-godišnjak iz Gornje Austrije koji je od 61-godišnjaka kupovao oružje i municiju. Sve pronađeno oružje je zaplijenjeno.