Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZELENO SVJETLO

Austrijski kancelar Karl Nehammer: Nećemo uložiti veto na ulazak Hrvatske u Schengen

Karl Nehammer
Karl Nehammer Foto: Afp
Austrijski kancelar Karl Nehammer u utorak je, dan prije posjeta Zagrebu, rekao da njegova zemlja neće staviti veto na pristupanje Hrvatske schengenskom prostoru.

"Teško da osjećamo bilo kakav migrantski pritisak iz Hrvatske prema sjeveru. Budući da Hrvatska ispunjava zahtjeve zaštite granice na uzoran način, ja tu ne vidim problem. O zemljama se glasa pojedinačno", rekao je Nehammer, piše Kleine Zeitung.

Izjavio je to Nehammer dan uoči dolaska u Hrvatsku.

U srijedu će se Nehammer sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem. Pretpostavlja se da će razgovarati o energetskim pitanjima i o proširenju schengenskog prostora.

Pročitajte i ovo Granica između Hrvatske i Slovenije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK NOVE TV ISTRAŽUJE Što se krije iza austrijskog "ne" ulasku Hrvatske u Schengen? "Politička elita im je pod snažnim utjecajem poslovnih krugova"

Pročitajte i ovo Schengen - 1 Stvari se kompliciraju Austrija ipak protiv ulaska Hrvatske u Schengen? "Nije vrijeme za glasovanje"

Podsjetimo, austrijski ministar unutarnjih poslova Gerhard Karner ranije se usprotivio širenju schengenskog prostora na Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku, kako je objavila njemačka agencija dpa.

"Nije prikladno glasati o proširenju kad sustav vanjskih granica ne funkcionira", kazao je konzervativni austrijski ministar unutarnjih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene