Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U borbi protiv nevremena sudjeluju i pripadnici vojske. Meteorolozi predviđaju da će do nedjelje u Austriji napadati još 20 do 50 centimetara novoga snijega.


Stanje u istočnom Tirolu i Koruškoj u kojima je mjestimično napadalo i više od metar novoga snijega nešto je bolje u subotu no i dalje je na snazi najviša opasnost od mogućnosti snježnih lavina u Koruškoj, javlja austrijska novinska agencija APA.

Vezani članci Bura, ilustracija Orkanska bura stvarala probleme u prometu, pao i prvi snijeg: "Sutra odnosno cijeli vikend hladnije, osobito s burom" Magla u Zagrebu Stiže prava zima: Slijede nam hladnoća, jak vjetar, a kiša bi se negdje mogla pretvoriti u snijeg

Pripadnici zimske službe iz cijele Austrije u Tirolu i Koruškoj osposobljavaju prometnice koje su zatrpane snježnim lavinama a željeznički promet počeo se u subotu polako uspostavljati.

U Koruškoj je tri tisuće domova ostalo bez struje, no prema informacijama iz elektroprivrede opskrba se počela normalizirati, prenosi bečki Standard.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje!

Meteorolozi predviđaju da će do nedjelje u Austriji napadati još 20 do 50 centimetara novoga snijega.

U borbi protiv posljedica snježnog nevremena u subotu sudjeluju i pripadnici vojske.

Na jugu zemlje dvije su osobe poginule, jedna dok je vozila ralicu, a druga je pala u nabujalu rijeku u najtežem nevremenu koje je pogodilo zemlju u posljednijh 15 godina, javlja euronews. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook