Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće domova bez struje

Austrija: Najviši stupanj opasnosti od snježnih lavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U borbi protiv nevremena sudjeluju i pripadnici vojske. Meteorolozi predviđaju da će do nedjelje u Austriji napadati još 20 do 50 centimetara novoga snijega.

Stanje u istočnom Tirolu i Koruškoj u kojima je mjestimično napadalo i više od metar novoga snijega nešto je bolje u subotu no i dalje je na snazi najviša opasnost od mogućnosti snježnih lavina u Koruškoj, javlja austrijska novinska agencija APA.

Pročitajte i ovo Snijeg u Švedskoj - 1 Zatvorene škole i prometnice Ekstremna hladnoća okovala Europu: Poginuli majka i sin, tijela im jedva pronašli Slika nije dostupna Visoka ljestvica rizika U tri snježne lavine u Austriji poginulo osam osoba: Jedan se spasio telefonskim pozivom

Pripadnici zimske službe iz cijele Austrije u Tirolu i Koruškoj osposobljavaju prometnice koje su zatrpane snježnim lavinama a željeznički promet počeo se u subotu polako uspostavljati.

U Koruškoj je tri tisuće domova ostalo bez struje, no prema informacijama iz elektroprivrede opskrba se počela normalizirati, prenosi bečki Standard.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje!

Meteorolozi predviđaju da će do nedjelje u Austriji napadati još 20 do 50 centimetara novoga snijega.

U borbi protiv posljedica snježnog nevremena u subotu sudjeluju i pripadnici vojske.

Na jugu zemlje dvije su osobe poginule, jedna dok je vozila ralicu, a druga je pala u nabujalu rijeku u najtežem nevremenu koje je pogodilo zemlju u posljednijh 15 godina, javlja euronews. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene