Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će i kiše i snijega

Evo kakvo nas vrijeme očekuje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kroz sljedeća dva dana nas čeka uglavnom oblačno vrijeme.

Danas nas je u većini krajeva dočekalo oblačno jutro, ponegdje i s kišom. Na kopnu će biti oblačno i poslijepodne. Ako živite u kopnenim krajevima, sa sobom svakako ponesite kišobrane jer će pasti i nešto kiše. Kako nam je kazala dežurna prognostičarka DHMZ-a, kiša će ponegdje u noći prijeći u snijeg. Temperature će se danas kretati oko 2, 3 stupnja Celzijeva, pri čemu će u Slavoniji biti umjerenog te jakog jugoistočnog vjetra.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Ako imate zanimljivih fotografija i snimki vremena pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali pazite da se nikako ne izlažete opasnosti.

Kiša će krajem dana postupno prelaziti u snijeg u Gorskom kotaru gdje bi u noći na nedjelju moglo napadati više od 20 centimetara novog snježnog pokrivača. U Lici će danas biti nešto toplije vrijeme s kišom. Sjevernije u gorju temperature će biti ispod nule, a u Lici čak desetak stupnjeva više.

Kiše i oblaka će tijekom dana biti i na sjevernom Jadranu , ali će biti razmjerno toplo. Najviša dnevna temperatura će se kretati između 12 i 14 stupnjeva. Puhat će jako jugo.

Uglavnom oblačno i kišovito vrijeme će čitav dan biti i na južnom Jadranu. Povremeno će padati kiša i posvuda će biti južina. Temperature koji stupanj više nego na sjevernom Jadranu – kretat će se od 12 do 15 stupnjeva.

Vremenska prognoza za sutra

U većem dijelu će u unutrašnjosti i u nedjelju biti oblačno s kišom koja će polako prelaziti u snijeg. Kako nam je kazala dežurna prognostičarka DHMZ-a, najmanje padalina bit će u istočnoj Slavoniji gdje se očekuju i sunčana razdoblja.

U zapadnim i sjevernim krajevima padat će većinom snijeg uz povećanje snježnog pokrivača većinom između 5 i 10 centimetara, a u Gorskom kotaru i više od 20 centimetara snijega. U ostalim krajevima će padati kiša koja će se mogla smrzavati na tlu.

Na Jadranu će i sutra biti kiše koja će biti obilnija na sjevernom dijelu. U većem dijelu Jadrana će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom dijelu istočnjak i bura.

Što se temperature tiče, ona će se na kopnu kretati uglavnom između -4 i 0, u Slavoniji od 1 do 5, doć se ne u Lici i na Jadranu kretati između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih.


FOTO Snijeg zabijelio Dalmaciju: Pao na Braču, u Šibeniku, Dalmatinskoj zagori...



Vremenska prognoza za početak idućeg tjedna

Što se kopna tiče, u ponedjeljak je moguće još malo snijega, nakon čega će se postupno razvedravati. U utorak će na kopnu biti dosta stabilnije. Na Jadranu će se i u prvoj polovici novog tjedna zadržati promjenjivo vrijeme, a ponegdje će biti i malo kiše.

Već u utorak će zapuhati jugo. Što se temperatura za početak tjedna tiče, one će se na kopnu kretati oko nule, a na Jadranu oko 10 stupnjeva Celzijevih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene