Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaokret u australskoj politici

Australski premijer službeno priznao "Zapadni Jeruzalem" kao glavni grad Izraela

Australski premijer Scott Morrison (Foto: AFP)
Australski premijer Scott Morrison (Foto: AFP) Foto: Afp
Australski premijer Scott Morrison izjavio je u subotu u Sydneyju da Australija službeno priznaje 'Zapadni Jeruzalem' kao glavni grad Izraela, ali da neće odmah preseliti veleposlanstvo iz Tel Aviva, prenosi agencija DPA.

U istom govoru, Morrison je najavio da će Australija priznati i buduću palestinsku državu sa 'Istočnim Jeruzalemom' kao glavnim gradom, jednom kad takvo rješenje bude dogovoreno, što bi dovelo do završetka 70-godišnjeg sukoba.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Umjesto premještanja veleposlanstva, namjera australske vlade je otvoriti vojno-trgovinski ured u 'Zapadnom Jeruzalemu', kao simbol zaokreta u australskoj politici, otkrio je premijer Morrison te dodao kako se nada da će ovaj potez pokrenuti mirovni proces na Bliskom Istoku s mrtve točke. (Hina)

Aktualno "Zveckanje s oružjem na Kosovu doseglo točku usijanja, a pitanje je ima li s te točke povratka" +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Svijet "Zveckanje s oružjem na Kosovu doseglo točku usijanja, a pitanje je ima li s te točke povratka" 1/1 >>

Aktualno Zaiskrilo između May i Junckera: "Kako si me nazvao? Nazvao si me nebuloznom, jesi!" +0 Theresa May i Jean-Claude Juncker (Foto: Arhiva/AFP) Svijet Zaiskrilo između May i Junckera: "Kako si me nazvao? Nazvao si me nebuloznom, jesi!" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene