Australski premijer Scott Morrison (Foto: AFP)
Australski premijer Scott Morrison (Foto: AFP)

Australski premijer Scott Morrison izjavio je u subotu u Sydneyju da Australija službeno priznaje 'Zapadni Jeruzalem' kao glavni grad Izraela, ali da neće odmah preseliti veleposlanstvo iz Tel Aviva, prenosi agencija DPA.


U istom govoru, Morrison je najavio da će Australija priznati i buduću palestinsku državu sa 'Istočnim Jeruzalemom' kao glavnim gradom, jednom kad takvo rješenje bude dogovoreno, što bi dovelo do završetka 70-godišnjeg sukoba.

Vezani članci Nasilje u Pojasu Gaze nakon otvaranja američkog veleposlanstva u Jeruzalemu (Foto: AFP) Očekuje se novo nasilje dok Palestinci obilježavaju "Nakbu", Izrael bombardirao Hamasove ciljeve u Gazi Palestinci prosvjeduju (Foto: AFP) - 3 Krvoproliće u Pojasu Gaze: Izraleske snage ubile 55 Palestinca, ranjeno više od 2400 ljudi, a Bijela kuća za sve krivi Hamas

Umjesto premještanja veleposlanstva, namjera australske vlade je otvoriti vojno-trgovinski ured u 'Zapadnom Jeruzalemu', kao simbol zaokreta u australskoj politici, otkrio je premijer Morrison te dodao kako se nada da će ovaj potez pokrenuti mirovni proces na Bliskom Istoku s mrtve točke. (Hina)

"Zveckanje s oružjem na Kosovu doseglo točku usijanja, a pitanje je ima li s te točke povratka"

Zaiskrilo između May i Junckera: "Kako si me nazvao? Nazvao si me nebuloznom, jesi!"