Australski premijer Scott Morrison (Foto: AFP)
Australski premijer Scott Morrison (Foto: AFP) Foto: Afp

Australski premijer Scott Morrison izjavio je u subotu u Sydneyju da Australija službeno priznaje 'Zapadni Jeruzalem' kao glavni grad Izraela, ali da neće odmah preseliti veleposlanstvo iz Tel Aviva, prenosi agencija DPA.


U istom govoru, Morrison je najavio da će Australija priznati i buduću palestinsku državu sa 'Istočnim Jeruzalemom' kao glavnim gradom, jednom kad takvo rješenje bude dogovoreno, što bi dovelo do završetka 70-godišnjeg sukoba.

Vezani članci Izrael cijepljenje Bilježe značajan porast novozaraženih i uvode nova ograničenja: ''Učinkovitost postojećih cjepiva slabija je od očekivane'' Benjamin Netanyahu i Donald Trump Što sadrži plan Donalda Trumpa za Bliski istok i zašto je objavljen baš sad?

Umjesto premještanja veleposlanstva, namjera australske vlade je otvoriti vojno-trgovinski ured u 'Zapadnom Jeruzalemu', kao simbol zaokreta u australskoj politici, otkrio je premijer Morrison te dodao kako se nada da će ovaj potez pokrenuti mirovni proces na Bliskom Istoku s mrtve točke. (Hina)

"Zveckanje s oružjem na Kosovu doseglo točku usijanja, a pitanje je ima li s te točke povratka"

Zaiskrilo između May i Junckera: "Kako si me nazvao? Nazvao si me nebuloznom, jesi!"