Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australka iz Queenslanda ima sina koji je ovisnik o teškim drogama i kako bi ga zaštitila od njega samog, dala je napraviti čelični kavez u kojem se njezin sin odvikava na iznimno težak način, ali i prema vlastitom traženju.


Kavez u kojem majka drži 17-godišnjeg sina Wileyja, koštao je 3.000 dolara i nalazi se usred njihovog doma, a u njemu se zapravo nalazi relativno normalna unutrašnjost, poput svake druge sobe.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Slika nije dostupna Rekordna zapljena droge u Australiji - 500 milijuna dolara!

Sin je naime, zatražio od majke da se prema njemu odnosi kao prema zatvoreniku, kako bi ga zaustavila da izgubi kontrolu tijekom apstinencijske krize.

"Plakao je u krevetu i vrištao za pomoć. Rekao mi je, mama, mama, moraš zaključati kavez, moraš zaključati vrata", priča njegova majka, a prenosi news.com.au.

OPREZ - SVE JE BLIŽE! Opasna misteriozna droga koja ljude pretvara u 'zombije'

"Radije ću majku doživljavati kao zatvorskog čuvara, nego biti u pravom zatvoru. Uložila je puno truda i potrošila puno novca", rekao je Wiley.

Stručnjaci ipak ne misle tako. Sam Biondo, šef Viktorijanskog udruženja za alkohol i drogu (VAADA), rekao je kako smatra da je navedena situacija neobična, ali i "kriva na mnogo načina".

Pojasnio je da u Australiji postoji ozbiljno ograničenje na programe liječenja od ovisnosti o drogama, a kao rezultat toga, obitelji su ostavljene nositi se s posljedicama na svoju ruku.

"Ljudi će pokušati bilo što. To je znak očaja i muke koju osjećaju najbliži članovi obitelji žrtve. No to nije primjereno", smatra Biondo.

Majka i dalje tvrdi kako je morala pribjeći ekstremnim mjerama da bi zaštitila sina. "Dok ne vidite bijesnilo kojeg izaziva 'ice' iz prve ruke, zapravo nemate pojma s čim se nosite. To je čudovište", zaključila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook