Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Korištena za pljačke

OPREZ - SVE JE BLIŽE! Opasna misteriozna droga koja ljude pretvara u 'zombije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije žene kineske nacionalnosti uhićene su na temelju sumnji da su pljačkale starije osobe u Parizu, koristeći supstancu sličnu zloglasnom "Vragovom dahu". Riječ je o supstanci koja kod osobe inducira 'zombi' stanje.

Dvije Kineskinje uhićene su u pariškom metrou, a sve njihove žrtve bile su osobe azijskog porijekla, prenosi Le Parisien. Pretresom njihovog stana, policija je pronašla pravi mali kemijski laboratorij - kineske biljke, vagu, rukavice i filtere.

Pročitajte i ovo Sandrine Josso skandal u Francuskoj Političarka optužila kolegu da joj je stavio drogu u piće: “Drhtala sam i znojila se, a onda sam ga vidjela... Rekla sam si - bježi!" Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

Nešto kasnije, uhićena je i treća osoba, koju se sumnjiči da je navedenu drogu pripremala kako bi je dvije Kineskinje koristile na žrtvama.

Policija zapravo još uvijek ne zna o kakvoj je točno supstanci riječ, ali postoje dokazi da su obje žene nedavno bile u Meksiku pa je to podiglo i sumnju da su na žrtvama koristile nešto slično kolumbijskom "Vražjem dahu".

Peruanski parlament odobrio rušenje zrakoplova koji krijumčare drogu

Supstanca koju su koristile sadrži skolopamin, toksin koji se može naći u biljki datura genus, koja raste u Kolumbiji. Skolopamin je bez mirisa i okusa i koristi se u malim dozama kako bi se liječila mučnina tijekom putovanja te post-operativna mučnina i povraćanje. U većim količinama, izazvat će ošamućenost i halucinacije.

Skolopamin je isto tako i vrlo moćan antidepresiv te je početkom 20. stoljeća testiran i kao serum istine, no nuspojave su se pokazale preriskantnima.

Što se "Vražjeg daha" tiče, njegovi efekti su predmet rasprava, jer jedni tvrde da on od ljudi radi 'zombije', dok drugi tvrde da ta droga ljude lišava inhibitora te se oni ponašaju raskalašeno i čine stvari zbog kojih kasnije osjećaju grižnju savjesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene