Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna pakiranja

Nakon ovih fotografija dvaput ćete razmisliti prije nego opet zapalite cigaretu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika duhanska industrija može 'biti napadnuta i pobijeđena', poručila je glavna australska tužiteljica Nicola Roxon. Njezina izjava stigla je nakon što je visoki australski sud zabranio sve osim običnog logotipa proizvođača na kutijama.

U Australiji će do prosinca sve cigarete biti u običnom pakiranju bez branda te s jasno istaknutim porukama protiv pušenja. 'Duhanska industrija bi trebala prestati pokušavati zaustaviti ovu reformu na međunarodnoj razini, već bi trebali implementirati važne promijene', dodala je Roxon, a prenosi The Australian.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

>> Slikom protiv pušenja

'Bez hrabrih vlada koje imaju volju uhvatiti se u koštac s duhanskom industrijom, oni će još uvijek uspješno tvrditi kako duhan nije niti štetan, niti izaziva ovisnost', istaknula je Roxon.

Ovom sudskom odlukom, odsad je u Australiji zabranjena prodaja cigareta s komercijalnim logotipima. Razlikovat će se samo po logu proizvođača, koji se mora štampati na kutiji u standardnom pismu i veličini.

Osim toga, visoki je australski sud dosudio kako duhanska industrija mora platiti i troškove suđenja, za koje Roxon tvrdi kako iznose milijune australskih dolara. U priloženim videima možete pogledati kako će ubuduće izgledati kutija cigareta u Australiji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene