Apple
Apple Foto: Afp

Savezni sudac u Kaliforniji odobrio je 30.5 milijuna dolara tešku nagodbu u gotovo desetljeće dugačkoj tužbi po kojoj je tvrtka Apple Inc. zakinula 15.000 radnika jer im nije platila vrijeme provedeno u sigurnosnim provjerama nakon što su im završile smjene.


Okružni sudac William Alsup u San Franciscu je odobrio nagodbu u slučaju grupne tužbe iz 2013. godine.

Tužitelji su tvrdili da su radnici čekali nekoliko minuta prije nego što se odjave, nekad i duže, kako bi im se provjerile torbe prije nego što bi smjeli napustiti trgovine u kojima su radili.

Vrhovni sud Kalifornije je 2020. godine iskoristio slučaj da presudi da državni zakon zahtijeva da se zaposlenicima plati vrijeme koje provedu kad prolaze kroz obavezne sigurnosne provjere.

Talačka kriza u Amsterdamu Uhićen napadač na trgovinu u Amsterdamu, talac je na sigurnom

COVID potvrda, ilustracija Skeniraj mi kod: Od danas se može skinuti aplikacija za provjeru COVID potvrda

Walmart Inc. i Amazon.com.Inc također su među velikim američkim poslodavcima koji se suočavaju sa sličnim tužbama. Amazon i agencija za zapošljavanje prošle godine su se nagodili da plate 8,7 milijuna dolara za 42.000 skladišnih radnika.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju