Međugorje
Međugorje Foto: Armin Durgut

Novi apostolski vizitator za Međugorje, mons. Aldo Cavalli izjavio je kako Crkva pozorno prati fenomen vezan za to svjetski poznato mjesto i dodao da mu je papa Franjo prije odlaska u misiju poručio da je obnaša ''spokojno i uravnoteženo''.


Fenomen Međugorja vezuje se uz tvrdnje tada šestero djece da im se na obližnjem brdu 1981. godine ukazala Gospa. Dio njih i danas tvrdi da im se Gospa i dalje ukazuje.

"Sveopća Crkva pozorno prati taj fenomen, jako pozorno", rekao je Aldo Cavalli kojeg je Franjo imenovao apostolskim nuncijem za Međugorje potkraj studenog.

U intervjuu radiju Mir, talijanski svećenik je rekao da je od Pape dobio kratke i jasne upute.

"Rekao mi je: 'Ideš tamo, budi tamo, mirno, spokojno i uravnoteženo, budi tamo i prati ljude", izjavio je Cavalli koji je u petak stigao u to mjesto na zapadu Bosne i Hercegovine.

Papa Franjo Papa pohvalio one koje nitko ne voli: ''Vaš posao izgleda nezahvalan...''

Papa Franjo Papa se obrušio na zlostavljače: "Slavimo majke! Nasilje prema ženama vrijeđa Boga"

Katolička crkva još nije iznijela službeno stajalište o nadnaravnosti međugorskih događanja.

Povjerenstvo koje je 2010. utemeljio papa Benedikt XVI. završilo je svoj posao i izvještaj o međugorskome fenomenu dostavilo Svetoj stolici na konačnu odluku.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju