Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisac u sjeni otkriva

'Assange je tašt, paranoičan, ljubomoran...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pisac iz sjene koji je radio na biografiji Juliana Assangea za njega nema riječi hvale.

Julian Assange je tašt, tajanstven, paranoičan i ljubomoran, sklon vrebanju mladih žena i povremenom izgovaranju seksističkih šala - to nije stav jednog od njegovih neprijatelja, već prijatelja koji ga je inače smatrao vrlo simpatičnim, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će" Julian Assange nagrada Saharov Utemeljitelj WikiLeaksa Assange i Volodomir Zelenski nominirani za istu nagradu

Lošu sliku osnivača WikiLeaksa, Juliana Assangea, koji se još uvijek skriva u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu, kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi za silovanje, iznio je njegov pisac u sjeni Andrew O'Hagan.

U eseju na 45 stranica u kojem je iznesena propast dogovora za Assangeovu autobiografiju u iznosu od 2,5 milijuna dolara, O'Hagan, nagrađivani pisac, prisjeća se mjeseci koje je proveo s australskim hakerom u pokušaju da dozna što je više moguće o njemu kako bi mogao napisati knjigu.

Karadžić traži susret s Assangeom

Međutim, Assange, koji je rado otkrivao tajne država, nije se isto ponio i sa svojom prošlošću i privatnim životom. 'Užasavala ga je priča o vlastitom životu i stalno je imao neku ispriku. Nije želio raditi na svojoj autobiografiji od početka. Radije je provodio sate googlajući sebe na internetu, nego da sam nešto kaže o sebi', zaključio je O'Hagan.

Kako je kršio dogovor, izdavač Cannongate, sam je objavio Assangeovu biografiju koja je u prvih tjedan dana prodana u samo 700 primjeraka. O'Hagan kaže da se Assange za vrijeme suradnje, odnosno nedostatka iste, ponašao kao egoistični tiranin koji zainteresiran više za sliku sebe u javnosti nego za mijenjanje svijeta. Također je ispričao kako je vidio da Assange s pohlepom u očima gleda dvije 14-godišnjakinje koje su prošle pokraj njih dok su jednom prilikom sjedili u kafeu. Neumjesno ih je, dodaje, komentirao sve dok nije vidio da jedna ima aparatiće za zube.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene