Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao i putovanja

Plenković iz Mostara najavio zanimljivu novost: Otkrio i kad će biti poznati detalji porezne reforme

Premijer Andrej Plenković boravi u dvodnevnom posjetu Mostaru prigodom 24. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023.

U Mostaru je svečano otvoren 24. Međunarodni sajam gospodarstva, a tom prigodom već drugi dan u tom gradu boravi premijer Andrej Plenković.

''Hrvatska je važan strateški i gospodarski partner BiH'', istaknuo je Plenković u prigodnom obraćanju na otvaranju Sajma i dodao: ''Posebno mi je drago što će se od srijede obnoviti izravna zračna linija od Mostara do Zagreba triput tjedno.''

Ukida se prirez?

U izjavi za medije Plenković je komentirao jednu od najaktualnijih tema u Hrvatskoj - povećanje plaća i poreznu reformu. No nikakve detalje još uvijek nije otkrio, već je samo kazao da će za nekoliko tjedana biti predstavljena cjelovita porezna reforma.

Ponovio je da bi novi krug poreznih izmjena trebao omogućiti da svima rastu plaće, ali i da pridonesu kvalitetnom funkcioniranju na svim razinama.

Upitan hoće li u sklopu poreznog paketa reformi ukinuti prirez, nije odgovorio. 

''Kad reformski paket bude dovršen, mi ćemo ga predstaviti i, kao i dosad, konzultirat ćemo Zajednicu županija i Udrugu gradova i općina. Mislim da svi građani žele rasterećenja, a mi želimo da nam dobro funkcionira i središnja država, i županije, i gradovi, i općine'', poručio je Plenković i opetovao da je njegova Vlada već napravila enormne korake u poreznom rasterećenju.

Na otvorenju Sajma, koji će trajati do 6. svibnja, bila je i premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić te predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Dragan Čović te mnogi drugi uzvanici, a Sajam je otvorila izraelska veleposlanica u BiH Galit Peleg.

Nakon govora veleposlanice visoka izaslanstva obišla su sajamski izložbeni prostor te su prisustvovala svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Zemlje partnera Države Izrael.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Dvodnevni posjet Plenković stigao u Mostar: Sastao se s Čovićem i Krišto, pozdravio formiranje vlasti

Pročitajte i ovo Marko Biočina Analiza Marka Biočine Najavljena porezna reforma i povećanje plaća: Doznajemo tko bi mogli biti njezini najveći gubitnici i dobitnici

Plenković se tijekom boravka u Mostaru sastao s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto, zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Draganom Čovićem te mostarsko-duvanjskim biskupom Petrom Palićem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene