Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anatolij Kljosov, američki znanstvenik ruskog porijekla, tvrdi kako je analizom gena utvrdio da su Srbi najstariji narod. U svojoj analizi tvrdi da Srbi potječu od Noinog sina, te da je Balkan pradomovina svih Slavena.


Biolog s Harvarda objavio je niz knjiga u kojima tvrdi da je Balkan pradomovina svih Slavena pa i Rusa. Analizom gena, R1A1 koji je najčešći u dinaridskom području Balkana i naziva se 'ilirskim', zaključio je kako su od Srba potekli svi današnji Slaveni, te većina europskih naroda, piše srpski Telegraf.

Vezani članci Ivana Petrović Zemlje Zapadnog Balkana dobit će od EU-a 30 milijardi eura: "Od proširenja zasad ništa konkretno" Summit čelnika zemalja članica Europske unije Napetost na granici raste, a sada je procurio i interni dokument EU: Buduće članstvo za šest zemalja Zapadnog Balkana pod velikim upitnikom

Ti su geni stari 12.000 godina, dok su drugi stari oko 4 do 7 tisuća godina, a svi indoeuropski narodi u Europi imaju više od 40 posto tog gena, kako tvrdi 67-godišnji Kljosov.

Prema studiji više od 60 posto tog gena imaju južni Slaveni u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a ista se koncentracija nalazi na sjeveru Europe, u Danskoj, na sjeveru Njemačke, na jugu Skandinavije i u Velikoj Britaniji.

Tako su se, prema tvrdnjama iz analize Anatolija Kljosova, potomci Noinog sina prvo naselili u donjem toku Dunava, što je prostor današnje Srbije, a od tamo su otišli na sjever. 

>> Trag Balkanaca u EU: Od stuba koje ne vode nikamo pa sve do...OVIH 'ČUDA'!

Na osnovu mutacija genetske haplo grupe Kljosov je zaključio da su Slaveni došli s Balkana. Osim toga zaključio je kako je i indijska kasta arijevaca nastala dolaskom Slavena s područja Srbije u Indiju, prije više od 3.850 godina.

Praslaveni dinarskih gena koji su na Balkanu živjeli prije 12.000 godina došli su nakon više od 200 generacija u istočnu Europu, a petsto godina kasnije dolaze sve do južnog Urala. Zatim se pojavljuju u Indiji.

Ova je teorija izazvala burne reakcije diljem svijeta. Ruski biolog Kljosov od 1990. živi u SAD-u. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju