Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugo će biti iza rešetaka

Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik

Heather Mack
Heather Mack Foto: Afp
Heather Mack, koja je 2014. sudjelovala u ubojstvu vlastite majke na Baliju, osuđena je na 26 godina zatvora, s time da će joj se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru. Unatoč prvotnoj tvrdnji nevinosti, promijenila je iskaz nakon nagodbe s tužiteljima, a tijekom izricanja presude njezin ujak zatražio je najveću moguću kaznu tvrdeći da Mack nije iskazala kajanje za zločin.

Amerikanka Heather Mack, koja je 2014. godine zajedno sa svojim dečkom ubila vlastitu majku tijekom odmora na Baliju, osuđena je na 26 godina zatvora.

Mack je prvotno 2015. godine osuđena na 10 godina zatvora u Indoneziji, ali je puštena 2021. Nakon povratka u Sjedinjene Američke Države, ponovno je lišena slobode i optužena za urotu u vezi s ubojstvom američkog državljanina, izvještava BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Beba je umrla Užas u susjedstvu! Žena ispričala kako ju je tijekom poroda doktor vrijeđao i tukao: "Uzeo je mog malog anđela koji sada leži u grobu"

Posljednje dvije godine provela je u zatvoru u Chicagu čekajući presudu, a sudac Matthew Kennelly danas je donio odluku da će se Macku (28) uračunati vrijeme koje je već odslužila, čime joj je formalna kazna smanjena na oko 23 godine.

Unatoč prvotnom tvrdnjom nevinosti na američkim optužbama, Heather Mack je promijenila svoj iskaz nakon što su joj tužitelji ponudili nagodbu, koja je prvotno uključivala zatvorsku kaznu dužu od 28 godina.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o štrajku sudaca: ''Ne vidim nikakvu logiku u tome''

Tijekom izricanja presude, njezin ujak Bill Wise je zatražio od suda da izrekne najveću moguću kaznu, tvrdeći da Mack nije pokazala nikakvo kajanje za zločin.

"Da je bilo po mome, Heather bi ostatak života provela iza rešetaka", rekao je Wise.

Prema optužbama tužitelja, Heather Mack se udružila sa svojim tadašnjim dečkom Tommyjem Schaefferom kako bi ubila svoju majku, bogatu akademsku radnicu Sheilu von Wiese-Mack, s ciljem stjecanja pristupa zakladi vrijednoj 1,38 milijuna eura.

Tužitelji tvrde da je Mack, koja je u vrijeme ubojstva imala 18 godina i bila trudna, držala ruku majci preko usta dok ju je Schaeffer udario u glavu zdjelom za voće u hotelskoj sobi.

Pročitajte i ovo Venecija prijete i visoke kazne Nema više zapreka: Europski grad počet će naplaćivati ulaz turistima

Prema optužbama, tijelo Wiese-Mack je kasnije pronađeno u kovčegu u prtljažniku taksija od strane vozača, koji je obavijestio policiju. Mack i Schaeffer su pronađeni u drugom hotelu na Baliju.

Tommy Schaeffer, koji se također spominje u američkoj optužnici, ostaje u zatvoru u Indoneziji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene