Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadesetogodišnji Uroš Mišić osuđen je danas u Beogradu na 10 godina zatvora za pokušaj ubojstva policajca na nogometnoj utakmici.


Mišić je osuđen pred Okružnim sudom u Beogradu zbog pokušaja ubojstva policajca Nebojše Trajkovića 2. prosinca 2007. godine na nogometnoj utakmici beogradske Crvene zvezde i Hajduka iz Kule.

Vezani članci Nismo zaboravili - Zagreb, lokalni izbori 2017. - 3 Svake izbore Zagrepčani slušaju istu ploču - stadion, novi most i vječiti smrad s Jakuševca. Što su sve političari obećali Purgerima prije četiri godine? Miroslav Škoro Škoro: ''Maksimirski stadion je spomenik korupciji i klijentelizmu''

Sudsko vijeće je ocijenilo kako je napad na Trajkovića, kojega je Mišić napao upaljenom navijačkom bakljom pokušavajući mu je ugurati u usta, predstavljao "linč službene osobe", s obzirom na to da Trajković nije dao povoda za napad. 

Sud nije prihvatio ni kajanje optuženog, jer je imao dovoljno vremena da odustane od napada, a odustao je tek kada je Trajković izvadio pištolj.

Osuđeni Mišić i tužiteljstvo imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana.

>> Video: Neredi na Marakani, teško ozlijeđen policajac

Presuda Mišiću u sudnici je izazvala burne reakcije optuženog, njegove rodbine i prijatelja. Njegovi su prijatelji vrijeđali sudsko vijeće pa ih je policija odmah zadržala i legitimirala, a predsjedatelj sudskog vijeća sudac Velimir Lazović naredio je da se od njih uzmu izjave.