Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11. rujan

FOTO: Neviđene slike rušenja Twinsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove, dosad neviđene zračne fotografije terorističkog napada na World Trade Center u New Yorku, koji se dogodio 11. rujna 2001. godine, po prvi put objavljene su u javnosti.

Na zahtjev američke televizijske kuće ABC, koja se 14. kolovoza prošle godine pozvala na Zakon o slobodi informacija (Freedom of Information Act) i podnijela zahtjev za pristup čak 2779 fotografija, koje su snimljene u vrijeme terorističkog napada al-Kaide na New York. Fotografije koje možete vidjeti, snimio je policajac iz jednog od helikoptera njujorške policije i one su napokon postale dostupne javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I do 1,5 milijuna dolara Odštete za 10 tisuća radnika koji su čistili ruševine WTC-a Slika nije dostupna Obljetnica u sjeni kontraverza VIDEO:'Protok vremena nikada neće umanjiti bol'

Podsjetimo, u napadu na WTC poginule su 2752 osobe, a prizori uništenja i rušenja Twinsa, mogli su se vidjeti miljama daleko. Fotografije je ABC zatražio i dobio od američkog Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene