Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao upletenost u napade u Mumbaiju

Amerikanac trebao odrubiti glave zarobljenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
David Headley iz Chicaga na sudu priznao da je izviđao mete za napad u Mumbaiju 2008. i sudjeovao u pripremi samoubilačkog napada na danske novine u kojem je po uputama svojih suučesnika trebao odrubiti glavu svim zarobljenim.

Headley, star 49 godina, surađuje s američkim istražiteljima od njegovog uhićenja u listopadu i riskira kaznu doživotnog zatvora iako je izbjegao smrtnu kaznu, rekli su tužitelji. On je priznao krivnju po 12 točaka optužbe, uključujući zavjeru za ubojstvo državljana SAD-a, Indije i Danske, i pomaganje militantne islamističke skupine Laškar-e-Taiba, rekao je sudac suda u Chicagu Harry Leinenweber. Datum izricanja kazne još nije određen.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Indija: Uhićena dvojica zbog pokušaja napada u Mumbaiju

U dogovoru s tužiteljima Headley je obećao surađivati i svjedočiti protiv drugih optuženih u zamjenu za obećanje da neće biti izručen Indiji, Pakistanu ili Danskoj. U napadu islamskih ekstremista u Mumbaiju ubijeno je 166 osoba a napad na danske novine, mišljen kao osveta za objavu karikatura proroka Muhameda 2005. godine koje su uvrijedile dio muslimana, nije izvršen. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene