Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lezija na prsima

Američkom predsjedniku otkriven rak, liječnik poručio: "Kancerogeno tkivo je uspješno uklonjeno"

Joe Biden
Joe Biden AFP
Aktualno Galerija +0 Joe Biden Galerija 1/1 >>
Američkom predsjedniku uklonili su bazocelularni karcinom. Rak bazalnih stanica (bazaliom ili bazocelularni karcinom) se obično razvija na površinama kože koje su izložene sunčevu svjetlu.

Liječnik predsjednika Joea Bidena rekao je u petak da je lezija uklonjena s predsjednikovih prsa prošli mjesec bila karcinom bazalnih stanica, česta vrsta raka kože.

Dr. Kevin O'Connor napisao je u pismu tajnici Bijele kuće Karine Jean-Pierre da je lezija uklonjena i biopsirana. "Kao što se i očekivalo lezija je bila pozitivna na karcinom bazalnih stanica", napisao je O'Connor.

"Kancerogeno tkivo je uspješno uklonjeno", napisao je O'Connor, javlja CNN. 

Biden će ubuduće nastaviti s "dermatološkim nadzorom", dodao je. Bidenov liječnik je rekao da "nije potrebno daljnje liječenje".

O'Connor je rekao da je područje gdje je uklonjena kancerogena lezija "zacijelilo".

U pismu se također navodi: "Lezije karcinoma bazalnih stanica nemaju tendenciju širenja ili metastaziranja, kao što je poznato da to rade neki ozbiljniji karcinomi kože poput melanoma ili karcinoma skvamoznih stanica", javlja CNN. 

Pročitajte i ovo Joe Biden Provjera činjenica Biden odgovorio na pitanje ide li po drugi mandat, razotkrivena i tajna je li pao pri silasku s aviona

Rak bazalnih stanica (bazaliom ili bazocelularni karcinom) se obično razvija na površinama kože koje su izložene sunčevu svjetlu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene