Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nitko se nema pravo miješati

Američko veleposlanstvo u BiH reagiralo na prijetnje ruskog veleposlanika: "To je opasno, neodgovorno i neprihvatljivo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko veleposlanstvo u BiH reagiralo je na prijetnje koje je toj zemlji uputio ruski veleposlanik Igor Kalabuhov u slučaju da se priključi NATO-u. Kazao je kako je Rusija na primjeru Ukrajine pokazala što očekuje.

"Posljednje prijetnje ruskog veleposlanika Bosni i Hercegovini su opasne, neodgovorne i neprihvatljive. Ni jedna treća strana nema pravo miješati se u sigurnosne dogovore NATO-a i suverenih država. Nastavit ćemo čvrsto stajati uz BiH dok poduzima potrebne korake kako bi se priključila Euro-Atlantskoj zajednici nacija", objavilo je američko veleposlanstvo na Twitteru.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

 

 

Kalabuhov je u srijedu izjavio je kako ta zemlja ima pravo odlučiti hoće li biti članicom NATO-a, ali je upozorio kako i Moskva zadržava pravo reagirati na takvu mogućnost sukladno svojim interesima.

"Ako ona (BiH) odluči biti članica bilo čega, to je unutarnja stvar. Ali druga stvar je naša reakcija. Na primjeru Ukrajine mi smo pokazali što očekujemo. Ako bude prijetnja, mi ćemo reagirati", kazao je Kalabuhov za TV Federacije BiH (FTV) izričući tako jedva skrivenu prijetnju

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene