Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 točaka optužnice

Američki tužitelj predložio da se Trumpu sudi u siječnju 2024.

Donald Trump u sudnici
Donald Trump u sudnici Foto: AFP
Bivši američki predsjednik Donald Trump optužen je za navodni pokušaj poništenja rezultata izbora 2020. godine. Posebni tužitelj Jack Smith predložio je da suđenje počne u siječnju 2024.

Posebni tužitelj Jack Smith predložio je u četvrtak da suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu za navodni pokušaj poništenja rezultata izbora 2020. počne u siječnju 2024.

Sutkinja koja će voditi raspravu na saveznom sudu u Washingtonu Tanya Chutkan rekla je da će se datum suđenja odrediti na ročištu koje je zakazala za 28. kolovoza. Tužiteljstvu je dala rok do 10. kolovoza, a obrani do 17. kolovoza da pripreme svoje prijedloge.

Posebni tužitelj je sutkinji predložio datum 2. siječnja 2024., ocijenivši da postupak ne bi trebao trajati više od četiri do šest tjedana.

Pročitajte i ovo Mjesto gdje je trostruki ubojica Nermin Sulejmanovic ubio troje ljudi Krvavi pohod Detalji potrage za hladnokrvnim ubojicom: Policija ga je locirala na farmi...

Odvjetnici Donalda Trumpa danas bi trebali pozvati suca da bivšem predsjedniku SAD-a da više prostora za javno dijeljenje dokaza koji će se koristiti u njegovom suđenju za optužbe za zavjeru za poništavanje izbora 2020.

Zahtjev odvjetnika protivan je primjedbama tužitelja, koji su zabrinuti da bi Trump mogao koristiti detalje povjerljivih dokaza za zastrašivanje svjedoka.

Ured posebnog tužitelja SAD-a Jacka Smitha prošlog je tjedna zatražio od suca da nametne pravilo poznato kako bi se čuvali dokazi prije nego što se materijali podijele Trumpovim odvjetnicima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U jeku graničnih napetosti Bjeloruski predsjednik naredio obnovu odnosa s Poljskom: "Naredio sam premijeru da ih kontaktira"

Uz to, Donald Trump treba od svibnja 2024. odgovarati na saveznom sudu u Floridi na optužbe da je ugrozio sigurnost Sjedinjenih Država držeći povjerljive dokumente nakon odlaska iz Bijele kuće u siječnju 2021., među kojima i vojne planove i informacije o nuklearnom oružju, u svojoj rezidenciji u Mar-a-Lagu, na Floridi.

Optužbe na federalnom sudu u Washingtonu, jedna su od tri tužbe protiv Trumpa, favorita za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke na izborima 2024. godine

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene