Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Slava Ukrajini"

Diplomati još jedne zemlje stigli u Kijev povodom Dana pobjede: "Naš povratak svjedoči porazu Moskve"

Kristina Kvien i diplomati
Kristina Kvien i diplomati Foto: Yuriy DYACHYSHYN / AFP
Američka otpravnica poslova Kristina Kvien i diplomati doputovali su u nedjelju u Kijev na proslavu 77. obljetnice pobjede savezničkih sila nad nacističkom Njemačkom.

Američka otpravnica poslova Kristina Kvien i diplomati doputovali su u nedjelju u Kijev na proslavu 77. obljetnice pobjede savezničkih sila nad nacističkom Njemačkom, priopćeno je iz američkog veleposlanstva u ukrajinskome glavnom gradu koje će se uskoro otvoriti.

"Upravo sam doputovala u Kijev! Sretna sam što sam ovdje na Dan pobjede u Europi. Slava Ukrajini", objavilo je na Twitteru američko veleposlanstvo uz fotografiju Kristine Kvien.

 

 

"Naš povratak u Kijev svjedoči o ukrajinskoj pobjedi, o porazu Moskve i o našem uspješnom i čvrstom partnerstvu s vladom i s narodom suverene, demokratske i slobodne Ukrajine", istaknulo je.

SAD je 14. veljače, deset dana prije početka ruske invazije, preselio svoje veleposlanstvo iz Kijeva u Lavov, nedaleko od poljske granice.

Pročitajte i ovo Čelnici G7 na konferenciji SUDJELUJE I ZELENSKI Čelnici najmoćnijih zemalja svijeta raspravljat će o ratu u Ukrajini, Biden bi mogao zadati još jedan udarac Rusiji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna politička drama u americi Biden stao na stranu pobornika prava na izbor: "Ovo je duboko moralno pitanje"

Nakon posjeta Kijevu 24. travnja, Antony Blinken i američki ministar obrane Lloyd Austin najavili su postupan povratak američke diplomatske prisutnosti u Ukrajini zbog poboljšanja situacije na terenu, napose u Kijevu i okolici.

Joe Biden je usto imenovao novu veleposlanicu SAD-a u Ukrajini, sadašnju američku predstavnicu u Slovačkoj, Bridget Brink koju još treba potvrditi Senat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene