Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potpunom okruženju

CESTA CASTELLO 'Smrtna presuda' za 300 tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gubitak ceste Castello mogao bi biti 'smrtna presuda' za 300 tisuća stanovnika Alepa koji ostaju bez hrane, vode i lijekova.

Snage odane sirijskoj vladi preuzele su kontrolu nad posljednjom cestom koja vodi u grad pod kontrolom pobunjenika - Alepu. Njegovim stanovnicima tako je presječen jedini put kojim dolaze hrana i lijekovi tako da postoji veliki rizik da 300 tisuća ljudi umre od gladi.

'Potpuno smo odsječeni', izjavio je Zakaria Malahifji, pripadnik pobunjeničke skupine Fastaquim za Reuters.

Zabrinut je i visoki povjerenik UN-a za ljudska prava Zeid Ra'ad Al Hussein koji je upozorio: 'Ova zemlja već je ionako postala jedno veliko groblje.'

Alep je već mjesecima pod opsadom snaga Bashara al Asada i njegovi stanovnici iscrpljeni su bombardiranjima i smrti koja ih okružuje. Djelatnici bolnica također su na izmaku snaga. Međunarodna zajednica poziva se u pomoć.

Osvajanje Alepa bila bi strateška pobjeda za Asada u građanskom ratu koji uništava zemlju već šest godina, piše Independent.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prizor koji lomi srca Pogledajte kako je ova djevočica odgovorila grozoti rata Slika nije dostupna POKOLJ U SIRIJI Napad autobombom na konvoj s izbjeglicama, najmanje 43 osobe poginule

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene