Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuacija Waera

Novi neuspjeh sirijskih pobunjenika, džihadisti pogubili 19 civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski režim je u subotu bio nadomak zauzimanja cijelog grada Homs uz evakuaciju pobunjenika iz posljednjih četvrti pod njihovom kontrolom u trećem gradu zemlje, dok je na drugoj fronti sukoba džihadistička skupina Islamska država (IS) pogubila 19 civila, među kojima i žene i djecu, prema podacima jedne nevladine organizacije.

Evakuacija Waera, posljednjeg uporišta u Homsu, je posljednji poraz pobunjenika, koje su porazile postrojbe režima iz podršku ruskih i iranskih saveznika. Od prosinca su pobunjenici izgubili svoje uporište u Alepu i posljednje četvrti u Damasku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bašar al Asad ''Nikada nisam čuo da se u povijesti govori o dobrom ratu... Svi ratovi su ružni'' Slika nije dostupna DRAMATIČNA UPOZORENJA HUMANITARACA ''Raseljavanja i patnje neće prestati, već će se ponoviti drugdje''

U tijeku je posljednja evakuacija pobunjenika, njihovih obitelji i civila koji žele napustiti Homs, rekao je guverner pokrajine.

Oko 3000 osoba, među kojima 700 pobunjenika, trebali bi napustiti Waer što bi moglo potrajati do nedjelje u zoru. Evakuacije te četvrti je počela prije dva mjeseca. Otišlo je ukupno 15.000 osoba, 12.000 civila i 3000 pobunjenika, precizirao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene