Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKE RIJEČI

Vučić o susretu s Plenkovićem: "Hrvati misle da imaju pravo određivati što da govorimo i radimo"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: DNEVNIK.hr
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u srijedu nakon kratkog susreta s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Davosu, kako ne želi podilaziti Hrvatskoj. "Čim netko nije takav da kaže kako poštuje njihove žrtve, ali i traži pravdu za pobijenu srpsku djecu u Hrvatskoj, odmah postaje najcrnji neprijatelj", rekao je Vučić.

"Hrvati misle da imaju pravo određivati vam što da kažete i radite. Nekadašnje rukovodstvo Srbije je puzalo pred njima, a čim netko nije takav da kaže kako poštuje njihove žrtve, ali i traži pravdu za pobijenu srpsku djecu u Hrvatskoj, odmah postaje najcrnji neprijatelj", izjavio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić nakon susreta s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u srijedu u Davosu.

Vučić je naglasio da ne želi podilaziti hrvatskoj politici te kazao kako je susret s Plenkovićem bio kratak.

"Baš kao što će Švedskoj i Finskoj zabraniti ulazak u NATO, isto tako će nama zabraniti pristup Europskoj uniji", rekao je srpski predsjednik osvrćući se na izjave iz Hrvatske prema kojima će Srbiji biti "blokiran europski put zbog optužnice koje je srpsko tužiteljstvo za ratne zločine podiglo protiv četvorice hrvatskih pilota zbog bombardiranja izbjegličke kolone u Oluji", navode Večernje novosti.

Pročitajte i ovo Tomo Medved O VUČIĆEVIM ISPADIMA Tomo Medved odlučan: "To što Srbija pokušava glumiti mini Haag - neće proći"

Pročitajte i ovo Branko Bačić PRAVNA ZAŠTITA ZA PILOTE Bačić o Vučiću: "To je neprihvatljivo, takve izjave ne doprinose dobrosusjedskoj suradnji"

Srpski predsjednik istaknuo je kako hrvatska politika inzistira na prikazivanju Hrvatske kao žrtve. 

"Ako je cijena ulaska da se pomirimo s ubojicama djece, onda to Srbija neće prihvatiti", zaključio je Vučić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene