Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavlja smetnju za Iran

Ahmadinedžad: Izrael 'nema korijene' na Bliskom Istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da Izrael 'nema korijene' u povijesti Bliskog Istoka.

Izrael 'nema korijene' u povijesti Bliskog Istoka i predstavlja smetnju za Iran, izjavio je u ponedjeljak u New Yorku iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Ahmadinedžad je rekao da je Iran tu već tisućama godina, a da Izrael postoji samo 60 ili 70 godina. Također je kazao da u određenoj 'povijesnoj fazi' Izrael predstavlja smetnju za Iran, a da je 'onda eliminiran'.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

>> Iran će održati predsjedničke izbore u lipnju 2013.

'Oni (Izrael) nemaju korijene u povijesti', rekao je Ahmadinedžad novinarima u New Yorku, gdje će nazočiti sjednici Opće skupštine UN-a. Istaknuo je da Iran ne uzima za ozbiljno izraelske prijetnje napadom, ali da je spreman braniti se. 'Ne uzimamo za ozbiljno prijetnje cionista. Mi imamo sva obrambena sredstva na raspolaganju i spremni smo se braniti', rekao je on.

Iranski predsjednik također je izjavio da nuklearno pitanje nije problem, ali da je važan pristup SAD-a glede Irana. 'Mi smo spremni za dijalog, za temeljno rješenje problema', ali pod uvjetom da to bude na načelima 'pravednosti i uzajamnog poštovanja', naglasio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene