Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji adut diktatora

Afrička Claudia Schiffer: Gadafijeva kći na prvoj liniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pukovnik Gadafi pustio je na pobunjenike svoje posljednje oružje - kćer ljepoticu.

34-godišnja Aisha Gadafi pridružila se očevim vojnicima na prvoj fronti. Fotoreporteri su je ulovili kako iz tenka maše i bodri vojnike noseći libijsku zastavu u ruci. Za ovu prigodu Aisha je presvukla skupu dizajnersku odjeću u kojoj se obično može vidjeti te je zamijenila s malo 'tradicionalnijom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju pravo na žalbu Libijski sud osudio na smrt Gadafijeva sina i 8 suradnika bivšeg diktatora Slika nije dostupna Gadafijeva djeca Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora

>> Gadafijeva kći Aisha: Nisam bježala iz zemlje

>> VIDEO: Tko su zapravo Gadafijevi sinovi?

Zbog svog stila, a i izgleda, Aisha je zaradila nadimak 'Claudia Schiffer Sjeverne Afrike. S tenka je Aisha poručila mnoštvu kako je njen otac veliki čovjek i vođa, a kako piše Daily Star, Aishin glavni motiv za priključenje vojsci je osveta nad navodnom pogibljom svog brata Kamisa. Vjeruje se kako je 27-godišnji Kamis ubio pilot kamikaza tijekom zračnih napada na Libiju, no državna televizija je jučer objavila kako to nije istina te da je živ.

Udana za rođaka

Aisha se prije pet godina udala za vlastita rođaka, a njena mržnja koju osjeća prema zemljama Zapada započela je kada je tijekom bombardiranja SAD na Libiju 1986. godine ubijena njena posvojena sestra, 9-godišnja Hanan. 'Stalno se budim iz noćne more u kojoj čujem vriskove sestre i njena krv je po meni', kazala je jednom. Aisha je svojedobno snažno podupirala IRA-u, a radila je kao odvjetnica Saddama Husseina. Posljednja misija za koju se zna je poboljšanje uvjeta života žena u Libiji. Budući da bezuvjetno podupire očeve poteze u kojima je život izgubilo tisuće civila Aisha je izgubila položaj UN-ove ambasadorice dobre volje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene