Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojavila se na državnoj teelviziji

Gadafijeva kći Aisha: Nisam bježala iz zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Gadafija i njegovog sina Saif Al-Islama na državnoj televiziji pojavila se i Gadafijeva kćer Aisha.

Kćer libijskog čelnika Moamera Gadafija, pojavila se u srijedu navečer na državnoj televiziji kako bi opovrgla da je pokušala pobjeći iz zemlje.

'Poručujem Libijcima, koje volim i koji me vole, da čvrsto stojim ispred ove kuće', rekla je u kratkoj izjavi ispred Gadafijeve rezidencije Bab Al-Azizija u Tripoliju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju pravo na žalbu Libijski sud osudio na smrt Gadafijeva sina i 8 suradnika bivšeg diktatora Slika nije dostupna Gadafijeva djeca Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora

>> Gadafijev sin zaprijetio: 'Bit će gore nego u Jugoslaviji'

>> VIDEO: Gadafijevo obraćanje narodu

>> Bivši ministar: Imam dokaz da je Gadafi izdao naredbu za Lockerbie

Ranije je televizija Aljazeera objavila da se Aisha Gadafi nalazila u zrakoplovu ATR-42 Libyan Arab Airlinesa, kojem je zabranjeno slijetanje na Maltu jer je tamo doletio bez najave. Zrakoplov se nakon što mu je uskraćeno dopuštenje za slijetanje vratio u Tripoli.

UN Aishi povukao imenovanje veleposlanice dobre volje

Aisha Gadafi bila je veleposlanica dobre volje UN-za borbu protiv nasilja nad ženama i širenja HIV-a. Zbog nasilnog obračuna njezina oca s proturežimskim prosvjednicima UN je povukao to imenovanje, objavljeno je u srijedu.

'Uvijek ću biti veleposlanica dobre volje svim Libijcima', rekla je Ajša. 'Svi Libijci koji me dobro poznaju, to znaju'. Aisha Gadafi profesorica je međunarodnog prava i bila je dio odvjetničke skupine koja je branila Sadama Huseina nakon njegova pada. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene