Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevim stopama

VIDEO: Tko su zapravo Gadafijevi sinovi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok su se donedavno Gadafijeva djeca svađala oko obiteljskog naslijeđa, sada se više nego ikada drže zajedno.

Zapad je odlučno krenuo u rušenje Gadafija, no njegova djeca drže mu leđa. Kamis, Sadi, Mutasim i Saif Al-islam - svatko od njih ima svoju posebnu ulogu u politici libijskog diktatora. Za jednog od njih, Kamisa, arapski su mediji objavili da je poginuo no informacija nije službeno potvrđena. Kamis je inače zapovjednik libijske elitne postrojbe školovan na vojnoj akademiji u Rusiji i šesti je Gadafijev sin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još uvijek nepotvrđeno VIDEO: Libijska televizija objavila snimku ubijenog Gadafijevog sina Slika nije dostupna Gadafi neozlijeđen VIDEO: U napadu NATO-a ubijen Gadafijev sin i njegovo troje djece

>> FOTO: Gadafijeva supruga Hrvatica iz Mostara?

>> Arapski mediji i oporba: Poginuo sin Moamera Gadafija

Veliko očevo povjerenje ima Mutasim Gadafi. Kao libijski savjetnik za nacionalnu sigurnost u ožujku 2009. godine se sastao s Hillary Clinton. Četvrti je Gadafijev sin i brine se o svim sigurnosnim aspektima na očevim putovanjima.

Još od samih početaka prosvjeda u Libiji, uz Moamara Gadafija, u medijima se najčešće pojavljivao njegov sin Saif Al-Islam. 39-godišnjak je 2004. godine imao glavnu ulogu u pregovorima oko ukidanja sankcija Libiji od strane SAD-a i Europe. Saifa se sumnjičilo za šverc oružja na relaciji Francuska - Njemačka, no istraga je prekinuta zbog nedostatka dokaza. Ovaj Gadafijev sin voli razuzdane tulume, a rođendane je slavio i u susjednoj Crnoj Gori.  Treći Gadafijev sin Sadi zapovjednik je specijalnih snaga u Libiji i ima glavnu riječ kada su u pitanju mjere represije. Ako je vjerovati njegovim bivšim djevojkama, ovaj bivši nogometaš milijune je trošio na skupocjeni nakit, hotele i privatne avione.

Raskalašeni život voli i Hannibal Gadafi koji je svojim agresivnim ponašanjem uspio izazvati i diplomatski skandal između Švicarske i Libije. On i njegova supruga u Ženevi su bili privedeni pod sumnjom da su zlostavljali hotelsko osoblje. Iako su optužbe kasnije odbačene, zbog narušavanja ugleda svojeg sina i snahe, Moamar Gadafi uzvratio je u svom stilu. Libija je povukla milijarde dolara iz švicarskih banaka, prekinula prodaju nafte i privela dvoje švicarskih biznismena.
Obitelj Gadafijevih zasigurno nije očekivala da će ih prosvjedi od prije nekoliko mjeseci ovako dotući.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene