Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: Oteto 20-tak Južnokoreanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak Južnokoreanaca koji su putovali autobusom u Afganistanu oteto je jučer u pokrajini Ghazni, stotinjak kilometara južno od Kabula, potvrdio je guverner tog područja nakon što je Seul objavio otmicu.

"Putovali su autobusom kad su ih u četvrtak oteli teroristi", kazao je guverner Ghaznija Mirajuddin Pattan, ne navodeći identitet žrtava ili otmičara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Još jedno ograničenje Bizarna odluka talibana, zatvaraju frizerske i kozmetičke salone u Afganistanu: "Prava žena poštuju se u skladu s islamskim zakonom i običajima" Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021.

Glasnogovornik talibana Jusuf Ahmadi u telefonskom je razgovoru potvrdio otmicu 18 Korejanaca, među kojima su i tri žene te rako da su oni na sigurnom, a da će talibanski zahtjevi za njihovo oslobađanje biti objavljeni kasnije.

"Sigurni su s nama, ispitujemo ih, a naši zahtjevi i stajalište bit će objavljeni kasnije", kazao je glasnogovornik talibana said Jusuf Ahmadi.

U srijedu su jugozapadno od Kabula oteta dva Nijemca i šest
Afganistanaca. Za njihovo oslobađanje talibani su traili povlačenje njemačkih jedinica iz Afganistana i oslobađanje talibanskih zatvorenika.

Ranije ovog mjeseca jedan je Nijemac otet u zapadnom Afganistanu, ali je nakon nekoliko dana pušten na slobodnu neozlijeđen.

Talibani su u travnju u jugozapadnom Afganistanu oteli dvoje
francuskih humanitaraca i troje njihovih afganistanskih kolega, ali su ih kasnije neozlijeđene pustili na slobodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene