Sreću neki pronalaze uništavajući stvari. Tako se rješavaju stresa pa su se poduzetnici dosjetili kako i zaraditi na stresu - otvorili su sobe za bijes.

Galerija


Uništavanje kućanskih predmeta ovim ljudima idealan je lijek protiv stresa. Tko želi razbijati, može odabrati jedan od ponuđenih alata i onda plaća sve što uništi. Primjerice dva eura za vazu, 35 eura za lupanje po televizoru i slično.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Predsjednica Grabar-Kitarović o obustavljanju postupka protiv Živkovića: "Jedina prava odluka!" Povratak kulture popravljanja kućanskih aparata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 EU odlučio stati na kraj uređajima "programiranim" da se kvare, kao i triku proizvođača zbog kojeg smo prisiljeni kupovati nove aparate

"Osjećaji koji prevladavaju dok ovo radim više su pozitivni nego negativni", rekao je Raivis iz Rige.

S njime se slaže i Elza: "Vrijedilo bi doći ovdje jednom godišnje na emocionalno pražnjenje jer bi kod kuće bilo prilično skupo bacati sve tanjure u zrak."

Vlasnik prostorije za razbijanje kaže da su korisnici uglavnom pojedinci ili parovi, uglavnom mlađi, koji rade u uredima za računalima. "U početku je plan bio stvoriti mjesto za zabavu, ali je uskoro postalo jasno da to nije čista zabava, nego ustvari terapija", rekao je Kristaps Zalitis, vlasnik antistres sobe.

Međutim, neki psiholozi kažu da adrenalin i osjećaj ugode koji nastaju na tom mjestu mogu kod ljudi pojačati agresivnost.

"Ako nauče redovito koristiti agresivno i destruktivno ponašanje, zašto to ne bi učinili opet? Naravno, rizik je kratkoročno olakšanje", kazala je Ieva Bite, profesorica psihologije s latvijskog sveučilišta.

No korisnici kažu da je njihovo uništavanje rezervirano samo uz sobu u kojoj se razbijanjem rješavaju stresa

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr