Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKROVITELJ SPAR

Startaj Hrvatska donosi inspirativnu poduzetničku priču o očuvanju tradicije, ali i beskompromisnoj predanosti prirodnim sastojcima

Aktualno Galerija Startaj Hrvatska 2023: Azena Startaj Hrvatska 2023: Azena Foto: Nova TV Startaj Hrvatska 2023: Azena Startaj Hrvatska 2023: Azena Foto: Nova TV Startaj Hrvatska 2023: Azena Startaj Hrvatska 2023: Azena Foto: Nova TV Startaj Hrvatska 2023: Azena Startaj Hrvatska 2023: Azena Foto: Nova TV +1 Startaj Hrvatska 2023: Azena Galerija 1/6 >>
Unatoč kilometrima udaljenosti i razilaženju karijernih putova djedov posao s prirodnom kozmetikom rođaci Senna i Andrej uspješno su nastavili.

Senna Ušić Jogunica i Andrej Azenić odmalena su zaljubljenici u prirodu. Dok su se druga djeca igrala kockicama, njih su dvoje s djedom pripravljali prirodnu kozmetiku i učili o bilju.

No kako su odrastali, krenuli su različitim životnim putevima. Dok je Andrej živio u ruralnom okruženju, Sennu je put odveo u urbane sredine, putujući svijetom profesionalno se bavila košarkom.

"Naš je djed bio uspješan poduzetnik i jedan od najpoznatijih travara tijekom 80-ih i 90-ih godina. Rasli smo uz njega i pomagali mu", rekla je Senna, koja danas vodi tvrtku Azena, dok je Andrej voditelj inovacijskog centra.

Startaj Hrvatska 2023: Azena Startaj Hrvatska 2023: Azena (Foto: Nova TV)

U vremenu dok je Senna gradila sportsku karijeru, nešto mlađi Andrej od djeda je učio svoj zanat. Unatoč razdvojenosti ostali su povezani te je svaki novi proizvod Senna isprobavala bez obzira na to gdje se nalazila. Tako su ona i njezine prijateljice Andreja prozvale zelenim čarobnjakom, na što se on skromno osvrće: "Za mene je najveća nagrada kada vidim da je netko zadovoljan nečime što sam napravio, što mu je dobro i pomaže mu."

Na vrhuncu svoje sportske karijere Senna se odlučila vratiti korijenima te se zajedno s Andrejem potpuno posvetiti prirodnoj kozmetici. Željeli su proširiti asortiman i napraviti hidratantni, visokokvalitetan proizvod. Kao rezultat toga nastale su prirodne Azena kreme za ruke, koje su i predstavili na audiciji projekta Startaj Hrvatska.

"Želimo svima komunicirati da smo prirodni i izvana i iznutra", tada je govorila Senna, a sada su njihove kreme za ruke dostupne u trgovinama SPAR i INTERSPAR u dvije verzije – Lavanda & Tangerina te Ružmarin & Limun, koja pruža njegujući i hidratizirajući učinak ne samo za ruke već i za nokte. Njihovo ekološki prihvatljivo pakiranje, koje je izrađeno od šećerne trske i potpuno je reciklirajuće, primjer je društveno odgovorne prakse kakvu promoviraju.

Startaj Hrvatska 2023: Azena Startaj Hrvatska 2023: Azena (Foto: Nova TV)

Prije nego što su njihovi proizvodi došli na police velikoga trgovačkog lanca, bilo je potrebno proći provjeru. U njihov je pogon došao SPAR-ov tim stručnjaka za audit koji im je dao smjernice i upute, nakon kojih je Andrej rekao: "Shvatili smo da su potrebna dodatna ulaganja, ali i prilagođavanje standardima koji nam nedostaju."

Ovaj je dvojac prionuo poslu kako bi sve potrebno ispravio, a sljedeći korak bio je sastanak u SPAR-u, gdje ih je dočekao Helmut Fenzl. Predsjednik Uprave SPAR Hrvatska pohvalio je što su nastavili s obiteljskom tradicijom, no zanimalo ga je jesu li svjesni koliko je zahtjevan ulazak u veliki trgovački lanac.

Senna i Andrej već su uspostavili logistiku, angažirali vanjske suradnike koji im pomažu te su bili itekako spremni, ne bojeći se izazova. "Ni mi se ne bojimo u vašem slučaju. Ušli ste u projekt Startaj Hrvatska", poručio je Fenzl, što ih je obradovalo i pokazalo im kako su na pravom putu svoga poslovanja.

Pozitivni i s vjerom u sebe, otišli su u SPAR-ovo skladište, mjesto na kojem će uskoro biti i njihovi proizvodi. Međutim, nisu još znali kolika će točno biti prva narudžba. Ondje ih je dočekala Žana Lovrić, direktorica Nabave SPAR Hrvatska, kojoj se posebno svidio njihov pristup poslu te ih je obavijestila da će SPAR naručiti čak šest tisuća komada njihovih proizvoda. Senna je emotivno reagirala prisjećajući se djetinjstva i trenutaka kada su se tek upoznavali s obiteljskim poslom, a Andrej je zaključio: "To je kad radiš nešto sa srcem…"

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene