Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Loša, gotovo negledljiva predstava u Varaždinu, između Varteksa i Cibalije, imala je još ružniji epilog. U hodniku između svlačionica, neposredno nakon susreta, trener Vinkovčana Ivan Matković dvaput je šakom u glavu udario suca Brunu Marića iz Daruvara!


Tako se barem očitovao sudac Marić u službenom zapisniku utakmice, a navodno je u cijelu gužvu upleten i pomoćni trener kluba s Bosuta Bruno Buhač. Suprotstavljene su razdvojili pomoćni suci Zdenko Mergeduš i Nikola Antolović. Bruni Mariću pružena je pomoć u varaždinskoj bolnici, nakon čega je dao i službeni iskaz u Policijskoj upravi varaždinskoj, no za medije je odbio komentirati nemili događaj.

Vezani članci Slika nije dostupna Prošnja na Jelačićevom trgu: Pronađena PRAVA Kristina! Slika nije dostupna VIDEO Ledena zabava Ivice Kostelića!

- Kodeks ponašanja nogometnih sudaca brani mi bilo kakve izjave za medije - bio je jedini komentar Brune Marića. Vinkovčani su ogorčeni suđenjem Marića, pri čemu ne spominju samo vrlo sporni kazneni udarac nego i javne opomene njihovim igračima koji već imaju parne kartone, što znači da neće imati pravo nastupa u idućem kolu, u slavonskom derbiju s Osijekom.

Slučajno ili namjerno, cijela sudačka trojka bila je - slavonska. - Matković će odmah biti suspendiran, a o njegovoj kazni nakon istrage će odlučiti disciplinski sudac. Za ovakve slučajeve predviđena je kazna do šest mjeseci obavljanja dužnosti u nogometu - rekao nam je sinoć povjerenik Prve HNL Josip Brezni.