Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vratar brazilskog nogometnog prvoligaša Sao Paula, Rogerio Ceni (34) izabran je za najkorisnijeg, MVP igrača brazilskog prvenstva.


Ceni je prošle sezone primio samo 19 pogodaka, a sam je zabio čak sedam. Ovo mu je druga uzastopna nagrada za MVP-a prvenstva. Ceni je pored MVP nagrade izabran i za najboljeg vratara prvenstva, a dobio je i nagradu za najboljeg igrača lige u izboru navijača. 

Vezani članci Cijepljenje Srušio se za vrijeme cijepljenja, a internet ga već prozvao najgorim glumcem na svijetu Selfi (Foto: Screenshot/YouTube) Majka priroda ne mari za pokušaje seksi selfija, ali ima dobar smisao za humor

Drugo mjesto u izboru za najkorisnijeg igrača prvenstva pripalo je Čileancu Jorgeu Valdiviou, dok je treći bio Urugvajac Alberto Martino Acosta.

Osim po sjajnim obranama Ceni je poznat i kao odličan izvođač slobodnih udaraca, te jedanaesteraca. Već 17 godina je član Sao Paula i u 770 nastupa postigao je čak 78 pogodaka. Za brazilsku reprezentaciju je prikupio 16 nastupa no još uvijek nije postigao niti jedan pogodak u dresu "Selecaoa". 

Na ljestvici najefikasnijih vratara Ceni uvjerljivo drži prvo mjesto sa 78 pogodaka, drugi je Paragvajac Jose Luis Chilavert sa 62 pogotka, dok treću poziciju zauzima Kolumbijac Rene Higuita sa 41 pogotkom.