Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branič poljske nogometne reprezentacije 33-godišnji Jacek Bak optužio je Belgijance da su pokušali namjestiti rezultat jučerašnje kvalifikacijske utakmice za EP 2008.


"Dan prije susreta primio sam vrlo uznemirujući telefonski poziv. Belgijanci su htjeli kupiti utakmicu, bilo je ponuđeno deset tisuća eura za prekršaj", izjavio je Jacek Bak za poljske novine "Dziennik", ali nije pojasnio tko ga je nazvao.

Vezani članci Provjereno: Kako funkcionira sustav kontrole mesa (Foto: Provjereno) - 3 Provjereno otkriva kako funkcionira kontrola mesa: "U Hrvatsku ulazi sve i svašta" Kebab, ilustracija (Foto: Sven Hoppe/dpa /DPA/PIXSELL) Slovenija zbog pronađene salmonele uvela izvanredni nadzor nad mesom za brzu hranu

Kad je riječ o ponudi od deset tisuća eura za prekršaj, to se
vjerojatno odnosi na prekršaj koji bi bio načinjen u kaznenom prostoru i koji bi bio vrijedan 11-erca.

"Ovo su nevjerojatne optužbe i nadam se da Jacek Bak ima dokaze za svoje tvrdnje. Ukoliko bi ovo bila istina, UEFA bi trebala diskvalificirati Belgiju", izjavio je legendarni poljski vratar
58-godišnji Jan Tomaszewski.

Jučerašnja utakmica u Bruxellesu završila je pobjedom Poljske 1-0, a pogodak je postigao Radoslaw Matusiak u 19. minuti. Jacek Bak bio je u početnoj postavi Poljske. On trenutno igra za katarski klub Al Rayyan.