Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pobjede Ančića, Čilića i Karanušića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri su hrvatska tenisača nastupila u ranopopodnevnom programu ATP turnira i sva tri zabilježila lake pobjede - Roko Karanušić u 1. kolu Basela, a Mario Ančić i Marin Čilić u prvim susretima u ruskom Sankt Peterburgu.

Ančić i Čilić su svoje dvoboje počeli istodobno, a prvi je posao
okončao Čilić koji je sa 6:3, 6:4 za 63 minute pobijedio 26-godišnjeg Rusa Mihaila Elgina. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP lista: Ljubičić ostao 12. Slika nije dostupna Davis Cup: Karlović očekivano out, velik interes Britanaca

U četiri minute dužem dvoboju od Čilićeva, Ančić je sa 6:4, 6:1 bio bolji od Ekvadorca Nicolasa Lapenttia, a Splićanin je u tom dvoboju od šest lopti za obrat iskoristio čak pet.

Ančić u Sankt Peterburgu brani naslov pobjednika, a u drugom kolu ga čeka bolji iz dvoboja Rusa Mihaila Južnog i Amerikanca Justina Gimelstoba. I Čilić bi mogao zaigrati protiv ruskog tenisača u 2. kolu jer čeka pobjednika dvoboja prvoga nositelja Nikolaja Davidenka i Talijana Filippa Volandria.

U Baselu je Roku Karanušiću trebalo svega 56 minuta za pobjedu u 1. kolu nad Nijemcem Julianom Reisterom 6:0, 6:3. Oba igrača su uspješno prošla kvalifikacije, a u međusobnom dvoboju Karanušić čak pet puta oduzimao servis Nijemcu, dok svoj nije izgubio nijednom. Karanušiću je ovo tek četvrta pobjeda u karijeri na ATP Touru i druga ove godine nakon pobjede nad Rusom Gabašviliem u Newportu.

U 2. kolu Karanušić ide na boljega iz dvoboja drugoga nositelja
Čileanca Fernanda Gonzaleza i Francuza Jeromea Haehnela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene