Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MOO pozvao britance da uvedu zakon protiv dopinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni olimpijski odbor pozvao je britansku vladu da pojača svoje stajalište protiv dopinga u sportu i da dopingiranje proglasi kaznenim djelom.

Profesor Arne Ljungqvist iz MOO-ovog medicinskog povjerenstva istaknuo je da treba uvesti oštre mjere kako bi se osiguralo da Olimpijske igre, koje će se u Londonu održati 2012. godine, budu čiste. Neke europske zemlje, poput Italije, već su kriminalizirale doping u sportu.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Slika nije dostupna MOO uputio protest Kinezima glede interneta

Istovremeno je Britanska olimpijska udruga objavila osnivanje antidopinškog povjerenstva.

Početkom ove godine britanski su zastupnici sastavili izvješće koje poziva na automatsku četverogodišnju zabranu u slučaju dopingiranja i preporuča uspostavljanje neovisnog tijela za nacionalne doping kontrole umjesto da to radi UK Sport, vladina agencija koja se sada time bavi.

UK Sport je kritizirao osnivanje BOA-inog antidoping povjerenstva, a njegov direktor John Steele tvrdi kako bi njegovoj agenciji trebalo biti omogućeno da se koncentrira da se sama bori protiv dopinga.

'Mora biti jasno tko je odgovoran za što u sportu', kazao je. 

'Posljednja stvar koja treba engleskom sportu dok se pripremao za Peking 2008. i London 2012, godine je zbunjenost, konfuzija oko uloga i udvostručavanje napora', dodao je Steele.

Jedan od važnijih zadataka povjerenstva BOA-e je procjenjivanje koristi i nedostataka uvođenja zakonao dopingu u sportu prije Olimpijskih igara 2012. godine, uključujući i to trebaju li kaznene optužbe biti dodatna kazna.

Predsjednik BOA-e Colin Moynihan je rekao: 'Kao domaćin Olimpijskih igara 2012. godine mi, vlada i njene agencije, imamo dužnost da budemo vodeća zemlja u svijetu u borbi protiv dopinga', kazao je Moynihan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene