Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Zarada od finala 260 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finalni ogled Lige prvaka u kojem je Manchester United pobijedio Chelsea donio je najveću zaradu u povijesti nogometa.

Prema podacima profesora Simona Chadwicka iz Centra za međunarodni business u sportu pri sveučilištu u Coventryu sudar engleskih nogometnih velikana u Moskvi donio je 260 milijuna eura zarade od televizijskih prava, nagrada, te ostalih vidova potrošnje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Van der Sar: 'Osjetio sam Anelku, nisam se bez veze bacio' Slika nije dostupna Ferguson: 'Moramo paziti da ne prođemo kao Lyon'

Od toga iznosa klubovima će pripasti ukupno oko 140 milijuna eura, pobjedniku 100, a gubitniku oko 40 milijuna eura.

"Ekonomski efekti ove utakmice su nevjerojatni i to ne samo u Engleskoj. Interes za ogled Manchestera i Chelsea je bio neviđen, milijun ljudi su nakon posla žurili u prodavaonice po hranu, piće i grickalice. Restorani i barovi su također dobor poslovali," kazao je Chadwick usporedivši finale Lige prvaka sa Super Bowlom u američkom nogometu.

Obogatila se i televizijska kuća ITV koja je 30 sekundi reklamnog prostora prodavala za 350.000 eura. Prema podacima Sainsbury"s Financea svaki od 50.000 Engelza koliko ih je doputovalo u Moskvu potrošio je u prosjeku 800 eura plus troškove za ulaznicu. 

>> Manchester United Engleskoj donio 11 naslov!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene