Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Van der Sar: 'Osjetio sam Anelku, nisam se bez veze bacio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je na tri velika natjecanja ispao na jedanaesterce vratar nizozemske reprezentacije i Manchester Uniteda 37-godišnji Edwin van der Sar napokon je dočekao svojih pet minuta.

Nizozemska je ispala nakon izvođenja kaznenih udaraca u četvrtfinalu Europskog prvenstva 1996. godine, u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine, te polufinalu Europskog prvenstva 2000. godine. Van der Sar je zbog jedanesteraca ostao i bez europskog naslova 1996. godine kada je njegov Ajax izgubio od Juventusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manchester United želi dovesti braniča Porta Josea Bosingwu Slika nije dostupna Liga prvaka: Manchester United prvi finalist

'Osjetio sam gdje će Anelka pucati, nisam se bez veze bacio. Oduševljen sam što sam sa 37 godina ponovo osvojio europski naslov prvaka', kazala je 'jedinica Crvenih vragova i Oranja. Van der Sar je prvi naslov osvojio 1995. s Ajaxom, koji je te godine u finalu u Beču pobijedio Milan 1:0 pogotkom Patricka Kluiverta.

Zanimljivo, kada je Van der Sar obranio udarac Anelke u Moskvi je bilo već pola dva iza ponoći.

'Atmosfera je bila sjajna, uopće nisam razmišljao o satima, niti sam znao da je toliko kasno', dodao je van der Sar.

Nakon što u dresu ManU-a osvojio europski i engleski naslov, van der Sara sada očekuje i europsko prvenstvo.

'Bila bi to savršena godina kada bi i reprezentacija osvojila naslov. Imamo odličnu momčad, ali i nevjerojatno tešku skupinu. Tko iz naše grupe ode dalje mogo bi daleko dogurati', kazao je van der Sar koji je u dresu nacionalne vrsta branio 123 puta i sudjelovao na dva World Cupa (2006, 1998), te tri EP-a (1996, 2000, 2004).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene