Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši engleski nogometni izbornik Sir Bobby Robson (73) mora na operaciju tumora na mozgu.


- U srijedu će kirurzi obaviti operaciju i odstraniti tumor na mozgu. Pregledima je utvrđeno da je ostatak mog tijela čist od te bolesti i da ću bez većih napora izdržati operaciju, potvrdio je vijest o operaciji Robson, koji je posljednjih godina tri puta uspješno prebrodio rak. 

Vezani članci Pregled, ilustracija Nova pretraga u zagrebačkom KBC-u pomoći će onkološkim pacijentima: ''Nudi čak šest pregleda. To je puno čak i za europske standarde'' Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Operiran rekordno veliki tumor na mozgu: ''Bio je izbočen kao da pacijent ima dvije glave''

Tumor je otkriven prilikom redovitog pregled u bolnici u Ipswichu početkom kolovoza i od tada se Robson nalazi u bolnici.

Sir Bobby Robson nogometnu je karijeru započeo 1950. godine kao krilni igrač u Fulhamu, šest godina kasnije prešao je u West Bromwich Albion u kojem je odigrao 257 utakmica i zabio 61 pogodak. 

Na kraju igračke karijere ponovno se vratio u Fulham, a 1967. godine je preselio u kanadskim Vancouver Royalse gdje je proveo dvije sezone. U dresu engleske vrste ubilježio je 20 nastupa.

Kao trener vodio je Fulham, PSV, Sporting, Porto, Barcelonu i
Newcastle, a od 1982. do 1990. bio je izbornik Engleske.