Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Goran Čolak srušio rekord Kristijana Curavića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski reprezentativac u ronjenju na dah Goran Čolak srušio je na bazenu u Utrinama aktualni nacionalni rekord u disciplini statika, kojeg je do sada držao Kristijan Curavić, boravkom pod vodom bez zraka od 7,01 minuta.

Dosadašnji nacionalni rekord u maksimalnom voljnom zadržavanju daha u vodi kojeg je držao Curavić iznosio je 6 minuta i 45 sekundi.

Pročitajte i ovo Čišćenje podmorja - 3 Bolja Hrvatska Hvalevrijedna akcija: "Da mi je netko rekao da ću živjeti ovako stvarno mu ne bih povjerovala" Slika nije dostupna Novi državni rekord Karle Fabrio u ronjenju na dah

Novi rekorder je nakon pothvata izjavio kako se za rušenje rekorda pripremao oko mjesec dana, iako to nisu bile neke posebne pripreme.

Iako je do sada na treninzima u više navrata ostvarivao rezultat puno više od 7,01 minuta, Čolak je kazao da mu je danas bilo malo teže zbog velikog broja prisutnih na bazenu u Utrinama i medijske pažnje koja je posvećena događaju.

Karla Fabrio, svjetska prvakinja u ronjenju na dah i predsjednica AIDA Hrvatske, bila je sigurnosni ronilac na rušenju rekorda, a osim nje postavljanje novog rekorda nadzirala dva suca te liječnica.

Kako se radi o mladom, dokazano uspješnom i nadasve svestranom roniocu na dah, koji je aktualni državni prvak u disciplinama dinamika (maksimalna preronjena daljina) i jump blue (ronjenje u duljinu uz bridove kvadrata stranice 15 metara, na dubini od 10 metara), bivšem svjetskom rekorderu u disciplini dinamika po CMAS-u te vrlo uspješnom roniocu u dubinu, ovo je zanimljiv prekid dugogodišnje vladavine Kristijana Curavića u toj disciplini. Ovime je Curaviću ujedno i bačena rukavica izazova može li se vratiti na tron ili će mjesto prepustiti mlađima, kazao je izbornik hrvatske ronilačke reprezentacije Ivan Drviš koji je pratio rušenje rekorda.

Inače svjetski rekord u ovoj diciplini od 9,08 minuta drži Nijemac Tom Sietas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene