Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski prvoligaš Chelsea će odbiti poziv da se priključi proširenoj skupini G14 koja bi predstavljala neke od vodećih europskih klubova, izjavio je izvršni šef kluba Peter Kenyon.


"Mislim da se europski nogomet promijenio dosta od osnivanja G14", kazao je Kenyon.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović u Pittsburghu (Foto: Ured predsjednice) - 4 Grabar-Kitarović u Pittsburghu: "Hej, Hrvati, Hrvatska vas zove, trebamo vaše znanje i iskustvo" Izabel Kovačić (Foto: Instagram) Britanci ju jedva čekaju, Španjolci tuguju za njom, a Hrvati pričaju o pozi u kojoj se ponovno fotografirala

"Tada nije bilo stvarnog dijaloga među klubovima i UEFA-e, a sada je situacija drugačija. Raspravlja se o dosta velikih pitanja i onda se pronalaze rješenja", dodao je.

Kako je rekao, stajalište Chelsea je da će klubovi imati najviše koristi od novog neovisnog tijela koje će surađivati s UEFA-om unutar okvira koji je već postavljen u suradnji s njima.

"I ako budemo službeno pozvani da se priključimo proširenoj G14 skupini, mislim da ćemo pristojno odbiti", rekao je Kenyon.

G14 je u rujnu najavila da će se proširiti s 18 na oko 50 članova do kraja godine kako bi se riješile nesuglasice s upravnim nogometnim organizacijama oko kalendara igranja i puštanja igrača da ispunjavaju obveze prema svojim nacionalnim reprezentacijama.

U toj su skupini moćni klubovi poput Manchester Uniteda, Real Madrida i Milana.