Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP donosi

Saznajte sve o pozitivnim izmjenama na tržištu plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena zakonodavnog okvira dovela je do konkurentnije ponude novih i jeftinijih proizvoda u kućanstvima tako da su poskupljenjem tarifnih stavki javnih opskrbljivača plina u nekim dijelovima Lijepe Naše do izražaja došle ponude tržišnih opskrbljivača.

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) uz druge obavijesti objavljuje i iznos tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom u određenom razdoblju. Ove je godine HERA prvi puta provela javni natječaj za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge po distribucijskim područjima na teritoriju Hrvatske. Iznos troška opskrbe plinom bio je osnovni kriterij za odabir opskrbljivača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEP donosi Znate li da postoji tržišna opskrba plinom? Tri koraka uz koja možete promijeniti svog opskrbljivača

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEP donosi Koristite li prirodni plin? Doznajte zašto je 15.000 hrvatskih kućanstava već promijenilo opskrbljivača

Građani bi trebali znati da se opskrba kućanstva plinom može obavljati kao regulirana javna usluga ili kao tržišna djelatnost. Razlika je u tome što javna usluga opskrbe plinom podrazumijeva regulirane uvjete opskrbe i regulirane cijene koje propisuje HERA, dok tržišna usluga podrazumijeva slobodno međusobno ugovaranje načina, uvjeta i cijene opskrbe uvažavajući opće uvjete opskrbe i zaštitu potrošača.

S obzirom na spomenute nove okolnosti na tržištu plina i promjenu zakonodavnog okvira, konkretnije deregulaciju tržišta, otvorio se prostor za konkurentniju ponudu novih i jeftinijih proizvoda u kategoriji kućanstva. To je prepoznao HEP Plin d.o.o. za distribuciju i opskrbu plinom, koji se već četiri desetljeća bavi plinskim poslovanjem.

Nakon što već više godina po tržišnim uvjetima prodaje plin u kategoriji poduzetništvo, HEP Plin sada i kupcima kategorije kućanstvo nudi tržišni proizvod hepi plin.

Pročitajte i ovo Plinsko brojilo HEP donosi Nezaobilazni energent! Evo zašto se uvijek možete pouzdati u prirodni plin

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEP donosi Grijete li se na njega? Sedam činjenica o plinu koje bi svatko trebao znati

Promijeniti opskrbljivača možete jednostavno i besplatno u samo tri koraka. Najprije je potrebno preuzeti i popuniti obrazac za promjenu opskrbljivača plinom na linku OVDJE, potom ispunjeni obrazac poslati na adresu kontakt.hepplin@hep.hr te naposljetku potpisati Ugovor o opskrbi s HEP Plinom.

Jednako kao i promjena opskrbljivača, prednosti za korisnika su transparentne i primamljive. Niža cijena plina do 13,2 posto, najviši stupanj pouzdanosti opskrbe plinom, transparentan obračun potrošnje, plaćanje računa bez naknade te plaćanje računa platnim karticama bez naknade putem mobilne aplikacije HEP PLIN, razlozi su za prelazak na konkurentniji i jeftiniji proizvod u kategoriji kućanstva.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom HEP po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene