Obavijesti Video Pretražite Navigacija

raSTEMo! zajedno

PR
PR Foto: PR
„Robot će imati kameru pa će pomoću machine visiona i learninga moći prepoznati objekte ili qrkodove i znati o kojim pošiljkama se radi. Imati će aplikaciju za bluetooth kontrolu, bazu podataka i stranicu za praćenje pošiljaka. Zanimljiva je stvar što ima IMU i 4 motora u kriznoj osi pod 45° sa omni kotačima, pa se može kretati u bilo kojem smjeru, čak na primjer pod 34°…“

Ono što zvuči kao neka priča o paralelnom svemiru u Hrvatskoj pošti, zapravo je jedan od mnogobrojnih, sada realiziranih, projekata mladog Luke Čučukovića, studenta PMF-a u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Natjecanje mladih robotičara - 2 natjecanje na FER-u Okupili se mladi robotičari, šalju i važnu poruku: "Širite vidike, možda ćete saznati nešto što volite. Uljepšat će vam život" Ilustracija Informatizacija Želite promijeniti svojeg doktora? Dobra vijest: Više nećete morati hodati od šaltera do šaltera


Za vrijeme pohađanja trećeg i četvrtog razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, Luka je bio jedan od sada već 20 stipendista Rotary E-kluba Hrvatska.


Robot za razvrstavanje skladišta financiran je stipendijom i plod Lukinog dugogodišnjeg interesa i rada u jednom od najatraktivnijih područja i zanimanja budućnosti: robotike.


Rotary E-klub Hrvatska koji su svom fokusu ima obrazovanje za poslove budućnosti te poticanje izvrsnosti učenika, opet je otvorio natječaj za talentirane STEM-ovce, srednjoškolce koji žive u ruralnim sredinama ili manjim mjestima u Hrvatskoj. Na stranicama www. rotary-eclub.hr može se naći prijavnica te uvjeti natječaja koji je otvoren do 30.09.2022.


Luka i svi stipendisti do sada najbolja su motivacija i dokaz da se isplati ulagati u mlade talente. Jer osim njihovog izrastanja u buduće uspješne pojedince našeg društva rasta, raSTEMo! i mi s njima!

PR PR (Foto: PR)
Lukin inovativni robot proglašen je najboljim završnim radom u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića te je osvojio zlato na izložbi za mlade inovatore, INOVA-MLADI i to za najpreciznije rješenje.

PR PR (Foto: PR)
Aktivnosti Rotary E-klub Hrvatska usmjerene su na mlade, obrazovanje i poticanje izvrsnosti. Već treću godinu zaredom klub provodi projekt naziva raSTEMo! u kojem su objedinjene aktivnosti oko stipendiranja učenika uspješnih u STEM područjima. U tijeku je natječaj! Više na www. rotary-eclub.hr

PR PR (Foto: PR)
Luka na RoboCup Junior Austria Open natjecanju 2019. u Innsbrucku gdje je osvojio nagradu za 3. mjesto u kategoriji Soccer Lightweight.

PR PR (Foto: PR)
Nakon match-a s mađarskim timom u Hannoveru na European RoboCup Junior gdje su Luka i ostali učenici koji su predstavljali Hrvatsku osvojili 9. mjesto – odličan rezultat s obzirom na to da im je jedan robot “eksplodirao” zbog jeftine opreme.

PR PR (Foto: PR)
Projekt financiran stipendijom koji je jedno vrijeme stajao jer je natjecanje otkazano zbog mjera vezano za COV-19 pandemiju. QuickMAFS zapravo je autonomni robot skladištar koji organizira skladište i vrši isporuke, povezan je sa raznim popratnim resursima kao što su stranice i baze podataka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene